Čovjek ronio kod Lovrana, našao ručnu bombu u vrećici. Policija je izvadila iz mora

Fotografija ne prikazuje događaj iz teksta Ilustracija: PIXSELL

U suradnji policijskih službenika Jedinice specijalne i interventne policije Policijske uprave primorsko-goranske te policijskih službenika Postaje pomorske policije Rijeka i Policijske postaje Opatija, jučer je iz mora na širem području Lovrana, uspješno izvađena ručna bombu, priopćila je policija.

"Naime, policija je postupala po dojavi građanina koji je prilikom ronjenja na nekoliko metara dubine uočio navedenu ručnu bombu, odbačenu u najlonskoj vrećici u more. Postupanjem policije, nakon zaranjanja ranioca specijalne policije ručna bomba je uspješno pronađena i izvađena", priopćili su iz policije.

Bomba pronađena i u kontejneru za krupni otpad, mina u šumi

Osim ove ručne bombe, policija je od početka ovog mjeseca zaprimila dojavu i o pronalasku ručne bombe bačene u kontejner za krupni otpad, zatim minobacačke mine u šumskom predjelu na području Gorskog kotara te ručne bombe Breda iz 2. svjetskog rata na širem području Kraljevice, priopćili su.

"Sva navedena minsko-eksplozivna sredstva su na siguran način izuzeli za to stručno osposobljeni policijski službenici te će biti uništena na siguran način u skladu s pravilima struke", dodali su.

U istom razdoblju policija je od građanina s područja Rijeke preuzela pušku, koju je pronašao prilikom čišćenja drvarnice te je dragovoljno predao policiji.

Policija: Dragovoljno predajte oružje

Policija podsjeća na akciju Manje oružja, manje tragedija kojom građani mogu policiji predati oružje, streljivo i druge opasne predmete.  "Još jednom napominjemo da je u sklopu navedene akcije omogućena dragovoljna predaja oružja, minsko-eksplozivnih i drugih potencijalno opasnih predmeta te građani koji se odazovu akciji neće biti niti prekršajno niti kazneno sankcionirani.

Svi građani koji se žele pridružiti spomenutoj akciji dodatne informacije mogu dobiti i pozivom na besplatni broj telefona 0800 8892", objavili su iz policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.