Crna Gora prikuplja novčanu pomoć za stanovnike BiH

Foto: Anadolu

Crveni križ Crne Gore pokrenuo je danas akciju prikupljanja novčane pomoći za stanovništvo Bosne i Hercegovine koje je prethodnih dana pogođeno poplavama i odronima.

U tu svrhu Crveni križ otvorio je poseban žiro račun, ali i poseban SMS broj preko kojeg stanovnici Crne Gore mogu donirati novac. 

Prikupljeni novac, kako je priopćeno, bit će uplaćen na račun Društva Crvenog križa BiH.

Molba da se ne donira ništa osim novca

Stanovnici su zamoljeni da, dok se za to ne ukaže potreba, ne doniraju drugu vrstu pomoći osim novčane, poput garderobe, prehrambenih ili higijenskih proizvoda.

Crnogorski premijer Milojko Spajić izrazio je ranije sućut obiteljima nastradalih u poplavama u Bosni i Hercegovini i u ime države ponudio svu pomoć.

"U ime vlade i građana Crne Gore izražavam najdublju sućut porodicama nastradalih, a ozlijeđenima želim brz oporavak. Crna Gora je svim srcem uz vas i spremna je pomoći na svaki mogući način. Nadamo se da ćete pronaći utjehu i snagu u ovom teškom momentu", napisao je Spajić na mreži X.

Bujica u selu Komarnica odnijela dva mosta i odsjekla mještane i turiste

Velike oborine koje su u petak pogodile regiju u Crnoj Gori su najveće probleme napravile u maloj Općini Šavnik nedaleko od Nikšića.

U selu Komarnica istoimena rijeka je u petak odnijela dva mosta, pomoćne objekte, promijenila tok, poplavila ribnjak, imanja, a četrdesetak mještana i turista ostali su odsječeni u gornjem dijelu sela, u zaseoku Kozarica.

"Imam kamp i trenutno je tu četvero gostiju - dvoje iz Austrije i dvoje iz Litve. Baš su se prestrašili kad su vidjeli kako Komarnica sve nosi. Bilo je katastrofa. Nikad nije bilo ovako. Nemamo vode i struje, odsječeni smo", kazao je za crnogorski dnevnik Vijesti mještanin Milan Grujić. 

Mještani kažu da im općina Šavnik dostavlja vodu i hranu, ali da očekuju i pomoć vlade i vojske Crne Gore.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.