Prvi smrtonosni napad crnog medvjeda u Kaliforniji: "Upao joj je u kuću i ubio"

Foto: Shutterstock

Crni medvjed je napao i ubio 71-godišnju ženu u Sierra Nevadi krajem 2023. godine, potvrdio je ovoga tjedna Državni odjel za ribe i divlje životinje te dodao da je to prvi zabilježeni smrtonosni napad crnog medvjeda u Kaliforniji. 

Zamjenik šerifa okruga Sierra je u studenome pronašao tijelo Patrice Miller u njenom domu u Downievilleu nakon što je nitko nije vidio nekoliko dana. "Kada je policija došla do kuće, vidjela je razvaljena vrata i medvjeđi izmet na trijemu", kazao je Mike Fisher, okružni šerif. 

Problemi s medvjedima

Vlasti su isprva smatrale da je Miller umrla prirodnom smrću, a da ju je tek nakon toga pronašao medvjed. No patolog je utvrdio da je Miller za vrijeme napada bila živa, piše The Guardian. 

Medvjed je kasnije uhvaćen i eutanaziran, nakon što su vlasti putem DNK analize provjerile je li on bio odgovoran za napad. Regija već dugo ima problem s medvjedima koji preturaju po kućama i dvorištima u potrazi za hranom.  

Millerina kći je rekla da su medvjedi često pokušavali ući kroz razbijene prozore i da je njezina majka fizički udarila jednog kako bi ga spriječila da uđe u kuću. Šerif je kazao da je dom 71-godišnjakinje bio na neki način privlačno odredište za medvjede jer je hranila mačke na prednjem trijemu kuće. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.