Croatia Airlines za Papu osigurala maksimalni luksuz, ali ne žele reći koliko nas to košta!



PAPA Benedikt XVI. imat će u zrakoplovu Croatie Airlines "neviđeni luksuz" poručuju iz tog državnog prijevoznika najavljujući kako će Papa u odlasku iz Hrvatske koristiti njihove usluge zračnog prijevoza. Naime, za Svetog Oca i njegovu pratnju posebno će se preurediti zrakoplov Airbus 320 Croatia Airlinesa koji se koristi u komercijalnom zračnom prijevozu. Iz CA su najavili drugačiju konfiguraciju putničke kabine zrakoplova u odnosu na redovite komercijalne letove.

Raskopali zrakoplov za Papu

Servis u zrakoplovu bit će posebno prilagođen potrebama uglednih putnika, a svi sadržaji za vrijeme letova, videomaterijali i gastroponuda, dodatno će pridonijeti predstavljanju Republike Hrvatske, najavljuju iz Croatie Airlines koji se hvale kako Papa rijetko koristi nekog drugog avioprijevoznika osim Alitalije.

Štoviše, u suradnji sa samoborskom tvrtkom Kristal dizajnirana je i izrađena posebna serija kristalnih čaša u kojima će se posluživati piće na svečanom letu. Katolički poglavar i njegova najuža pratnja pri objedu će se služiti posrebrenim priborom za jelo, koji je, posebno za ovu prigodu, izradila tvornica Kordun iz Karlovca.

Cijene kristala i uređenja - pitanje sigurnosti!?

No, na izravan upit koliko će nas zapravo koštati luksuz Pape, nismo dobili odgovor. Naime, cijena Papina prijevoza, promjene konfiguracije zrakoplova te poseban servis proglašeni su tajnim zbog - sigurnosti.

"U skladu s naputcima ureda Alitalije za posebna putovanja, odnosno vatikanskim protokolom, priopćenje za javnost koje smo Vam poslali zasad su jedine informacije koje su planirane i odobrene za javno komuniciranje uoči dolaska pape Benedikta XVI", odgovorili su nam iz Ureda za odnose s javnošću Croatia Airlinesa dodajući kako sva ostala pitanja, uključujući i cijenu, možemo pitati nakon što Papa napusti zemlju.

Papa je molio da Alitalia ne bankrotira

Inače, poznato je kako Papa gotovo uvijek kada ide u posjet stranim zemljama leti Alitaliom i to zrakoplovom koji se koristi u normalnom charteru. Za vrijeme Papinog putovanja Talijani ne ugrađuju posebne pogodnosti, već Papa sjedi u prednjem dijelu zrakoplova.

Privrženost Pape prema talijanskom zrakoplovnom prijevozniku bila je posebna vidljiva prije tri godine kada se Papa pomolio da ova tvrtke ne bankrotira. 

CA u gubicima

Inače, hrvatski zrakoplovni prijevoznik Croatia Airlines (CA) već tri godine posluje s gubitkom od čega je samo u 2010. godini poslovao s neto gubitkom od čak 159,1 milijuna kuna. Isto tako Croatia Airlines kao nacionalni zračni prijevoznik ima pravo na izravne državne potpore, a  posljednje tri godine kompanija je po toj osnovi primila više od 343 milijuna kuna iz državnog proračuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.