Dalekovod: Netko nas napada i izmišlja afere, nismo izvukli 2 milijarde kuna od države

"POTPUNO je netočna tvrdnja da su državne tvrtke u poslu s Dalekovodom izgubile dvije milijarde kuna", demantirao je Dalekovod jučerašnje novinske napise i najavio da će tužiti nakladnika, urednika i novinara dnevnog lista koji su tu informaciju plasirali u javnost.

Iz Dalekovoda tvrde da je tekst kojeg je u Jutarnjem listu potpisao novinar Gordan Malić pun netočnih konstrukcija temeljenih na uglavnom neistinitim podacima. "Nitko od istražnih organa od Dalekovoda, za sada, nije zatražio niti jedan dokument vezan uz teme koje se pojavljuju u medijima. Prema tome, možemo samo zaključiti da nema istrage. Kad bi ona postojala, valjda bi se provodila u Dalekovodu", stoji u priopćenju.

"Afere su izmišljene"

Iz Dalekovoda tako tvrde da je "afera trafostanice" izmišljena jer su oni pobijedili na međunarodnom javnom natječaju koji je proveden u skladu sa zakonom. Iz Dalekovoda također demantiraju da su profitirali na HEP-ovom "rasipanju" električnom energijom, s obzirom da je ugovor između HEP-a, TLM-a i Aluminija sklopljeni u travnju 2007. godine, prije nego je konzorcij Adrial, kojem pripada i Dalekovod, preuzeo TLM.

"Nudimo onima koji tvrde da Dalekovod tamo zarađuje novac od države (poreznih obveznika) da kupe udio od Dalekovoda za jednu kunu. Ma ne treba niti kunu - poklanjamo! Ta naša ponuda sve govori. TLM je za Dalekovod čisti gubitak", stoji u Dalekovodovom priopćenju u kojem se ističe kako je zbog svjetske recesije pala cijena aluminija na londonskoj burzi metala.

"Od kud napadi i s kojim ciljem?"

Što se tiče navodno problematične privatizacije, iz Dalekovoda tvrde kako je "privatizacija u svim svojim fazama prolazila rigorozan nadzor nadležnih ustanova sve do izlaska Dalekovoda na burzu u ožujku 2001. godine". U privatizaciji koja je počela prije 17 godina, tvrde iz Dalekovoda, mogli su sudjelovati svi radnici kojima je bila omogućena kupnja dionica po povlaštenim uvjetima.

"Sve dionice u svim fazama privatizacije (1997, 2000. i 2001. godine) su u cijelosti otplaćene i radnici su njima mogli slobodno raspolagati", tvrde iz Dalekovoda i poručuju kako oni danas imaju oko 9000 dioničara. Dalekovod također poručuje kako je njihovu privatizaciju detaljno provjerila Državna revizija, te se pitaju "od kud napadi i s kojim ciljem?"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.