HDZ jedva natjerao Dekanića na ostavku, a sada je njihov počasni gost

Foto: Borna Jaksic/PIXSELL

Damir Dekanić, donedavni vukovarsko-srijemski župan koji je više puta vozio pijan i skrivio nesreće u takvom stanju, nedavno je morao dati ostavku nakon još jedne pripite vožnje i sudara.

Osim što je pijan skrivio nesreće, još je lagao o tome. Podsjetimo, Dekanić je dao ostavku nakon izričitog zahtjeva šefa stranke i premijera Andreja Plenkovića, no još uvijek je član stranke.

Kako piše Telegram, Dekanić je danas prijepodne bio počasni gost na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Andrijaševaca. Dakle, Dekanića su jedva natjerali na ostavku, a onda su ga u HDZ-u zvali da bude počasni gost.

Dekanić bio počasni gost HDZ-ovcu koji je njemu prije bio zamjenik

Dekanić je sjedio u prvom redu, tek nekoliko mjesta dalje od HDZ-ovog zastupnika i gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića.

Telegram neslužbeno doznaje da je Dekanić na sjednicu Općinskog vijeća došao na poziv HDZ-ovog načelnika Andrijaševaca Ante Rajkovića. Rajković je u vrijeme kada je Dekanić bio na čelu Općine Andrijaševci bio njegov zamjenik. Dekanić je čak održao i svečani govor. 

Dekanić kada je dao ostavku: Nisam kriv, pritišću mi obitelj

Dekanić je 20. lipnja održao presicu povodom davanja ostavke na mjesto vukovarsko-srijemskog župana. Noć ranije, 19. lipnja, pijan je skrivio prometnu nesreću. 

"Mišljenja sam da je nesreću prouzročio automobil koji se ubacivao u kolonu, a u koji sam udario svojim vozilom nemogavši se zaustaviti. Ne želeći otežavati rad županiji, zbog ogromnih pritisaka na županiju, na moju obitelj, smatram moralnim činom s današnjim danom podnijeti ostavku na mjesto župana Vukovarsko-srijemske županije", rekao je Dekanić prije devet dana.

"Ispričavam se svima koje sam za vrijeme mandata na bilo koji način povrijedio ili zapostavio, zahvaljujem se svima koji su mi davali potporu, svim suradnicima na predanom radu i povjerenju koje smo međusobno izgradili, želim da dovrše sve zadaće. Zahvaljujem se vladi, ministarstvima na ogromnoj pomoći Vukovarsko-srijemskoj županiji...", kazao je HDZ-ovac Dekanić.  

"Toliko od bivšeg župana VSŽ-a, do viđenja", rekao je na kraju.

Iz HDZ-a ranije objavili da je Plenković tražio ostavku i da će je Dekanić podnijeti

Ostavku su isto dan ranije najavili iz HDZ-a.

"Slijedom informacije o prometnoj nesreći koju je pod utjecajem alkohola izazvao župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje ovakvo neodgovorno ponašanje koje ugrožava sigurnost drugih vozača i putnika u prometu.

S obzirom na opetovano kršenje prometnih propisa i vožnju pod utjecajem alkohola, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković razgovarao je s g. Dekanićem i zatražio ga da podnese ostavku na dužnost vukovarsko-srijemskog župana, što će on danas i učiniti", stoji u priopćenju HDZ-a.

Dekanić ranije pijan skrivio prometnu pa lagao i zataškao. Nije izbačen iz stranke

Podsjetimo, Uskok je protiv Dekanića podignuo optužnicu pod sumnjom da je izazvao prometnu nesreću, a potom to zataškao.

Riječ je o poznatom slučaju u kojem se na optužnicu čekalo godinu i pol dana. Za to vrijeme nije bilo nikakvih službenih informacija, a na konstantne upite, koje je Index mjesecima slao Uskoku, dobivali smo samo odgovore "da su izvidi u tijeku". 

HDZ-ov župan Vukovarsko-srijemske županije kazao je tada, nakon jedne prometne nesreće u kojoj je razbijena službena Škoda, da je automobil vozio njegov rođak. No priča je od početka bila sumnjiva. S vremenom su se javili svjedoci koji su tvrdili da je vozio pijani HDZ-ov župan te da je naknadno zvao rođaka kako bi sebe lišio odgovornosti.

Index ne zaboravlja. Novosti oko svih korupcijskih afera možete svakodnevno pratiti u Indexovom registru afera na adresi: www.index.hr/afere, a Dekanićevu aferu na ovom linku. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.