Desničar Farage se nudi britanskoj vladi: Ja ću vam pomoći s Trumpom ako pobijedi

Foto: Profimedia

Nigel Farage upravo je novoj britanskoj vladi iznio zanimljivu ponudu.

Desničar i zagovornik Brexita ponudio je pomoć centrističko-lijevoj laburističkoj vladi u Britaniji u komunikaciji s Donaldom Trumpom, ako se republikanski kandidat vrati u Bijelu kuću u siječnju sljedeće godine.

"Ponavljam, ako ovoj vladi zatreba pomoć u odnosima s Trumpom, učinit ću sve što mogu", rekao je Farage jučer na događaju koji je organizirao magazin Spectator.

Farage se prvi sastao s Trumpom nakon njegove pobjede 2016.

Farage, koji vodi populističku stranku Reform UK, blizak je saveznik bivšeg predsjednika i često je sudjelovao u njegovim kampanjama.

Farage je prvi britanski političar koji se sastao s Trumpom nakon njegove pobjede 2016. godine, a intervjuirao ga je i u svojoj emisiji GB News. Trump mu je poslao rođendansku čestitku za njegov 60. rođendan.

Vođa Reform UK-a, koji je ove godine po prvi put izabran u parlament, odbacio je mogućnost nasljeđivanja Karen Pierce kao sljedećeg britanskog veleposlanika u Washingtonu, što je malo vjerojatno s obzirom na duboke političke razlike između njegove stranke i laburista.

"Jasno je da sam odlučio vratiti se u politiku, tako da nisam u igri za veleposlanika", rekao je.

Farage je ranije spominjao svoje šanse za osvajanje diplomatske pozicije, rekavši kako bi se "naravno" odazvao pozivu ako bi došao.

Hoće li laburisti zaista trebati Farageovu pomoć?

Govoreći za Spectator, Farage je izrazio krajnji prezir prema dvojici mogućih kandidata za veleposlaničko mjesto, bivšem laburističkom ministru vanjskih poslova Davidu Milibandu i bivšem ministru gospodarstva Peteru Mandelsonu. "Da moram birati između njih dvojice, izabrao bih Mandelsona, ali iskreno, ne bih izabrao nijednog", izjavio je.

Iako se Farageova ponuda čini nerealnom, laburisti bi mogli trebati svu pomoć za razgovore s Trumpom, ako pobijedi u nadolazećim tjednima. Stranka je trenutno uključena u transatlantski sukob s Trumpovim timom, koji je kritizirao pomoć laburističkog osoblja za njegovu demokratsku suparnicu Kamalu Harris.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.