Detalji pucnjave i ubojstva u Paragu: "Bila je svađa, ovo je očekivano"

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

ŽENSKA je osoba ubijena, a sedam osoba ranjeno u pucnjavi koja se u utorak u kasnim večernjim satima dogodila u romskom naselju Parag u općini Nedelišće u Međimurju, a prema informacijama iz Županijske bolnice Čakovec troje ranjenih još je na respiratoru, no nisu životno ugroženi.

Službenik za odnose s javnošću PU međimurske Nenad Risek rekao je Hini da je do pucnjave došlo nakon svađe kojoj se još uvijek ne zna uzrok te da su uhićene tri osobe koje se dovode u vezu s tragičnim događajem.

"Stanje u Paragu je sada stabilno, policija sve pojačano kontrolira i nema dodatnih ugroza", rekao je Risek dodavši da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Vršitelj dužnosti ravnatelja Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović kazao je da je sinoć pregledano ukupno osam osoba.

"Troje je pušteno kući jer su bili dobro i zbrinuti, a od ostalih pet, ženska osoba rođena 1962. godine je umrla jer je iskrvarila. Četiri osobe zaprimljene su u bolnicu i operirane. Jedna je od tih osoba na odjelu Kirurgije i stabilno je, izvan životne opasnosti, a tri su u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru i u ovom trenutku su izvan životne opasnosti”, rekao je Šegović.

 

"To je bilo očekivano"

Svjedok je ispričao što se dogodilo.

"Bila je neka svađa, jedan je uzeo automatsku pušku i počeo rafalno pucati. Do svađe je došlo među susjedima zbog jednog problematičkog dečka kojeg su roditelji, umjesto da su ga smirili, još i podržavali. I eto što se dogodilo. Bilo je to na neki način očekivano", kaže Matjaš Oršuš iz romskog naselja Parag u kojem je u pucnjavi sinoć ubijena žena, a pet je osoba ozlijeđeno, među njima i djevojčica.

"Svi smo u šoku. Od šoka sinoć nije baš nije htio govoriti pa ću tijekom dana imati više informacija o tome što se dogodilo. U svakom slučaju, morat će se riješiti problem s ilegalnim oružjem. Moramo poduzeti nešto da se oružje makne iz naselja, ne samo iz Paraga, nego iz svih. Rata nema, čemu onda oružje... Žao mi je što se ovo dogodilo", dodaje Oršuš koji je i predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine u Međimurskoj županiji. Susjedi su se i prije znali sukobljavati.

"Kako će to završiti među njima, nemam pojma. Bojim se da se sukob ne nastavi. Imam informacije da je problematični balavac provocirao, a da nije, ne bi došlo do sukoba", napominje u razgovoru za eMeđimurje.

 Kako neslužbeno na licu mjesta doznaje Medjimurski.hr od stanovnika Paraga, izbila je kratka svađa između Josipa B. i Josipa P., a očevici kažu da je sve bilo brzo gotovo. Mislili su da je time sve i završilo. No, iznenada su se začuli pucnji. Navodno je pucao Josip B., a ubijena je Minka P., rođena 1962. godine.

Policija sazvala presicu

Policija je sazvala presicu.

"Danas, u srijedu, 25. kolovoza 2021. godine s početkom u 13 sati, u velikoj dvorani Policijske uprave međimurske, načelnik Policijske uprave Ivan Sokač i voditelj Odsjeka za obradu kriminaliteta Službe kriminalističke policije, Zlatko Baranašić, održat će izvanrednu konferenciju za medije gdje će prezentirati kriminalističko istraživanje vezano uz kazneno djelo ubojstvo koje se dogodilo jučer, 24. kolovoza 2021. godine u Paragu", objavila je policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.