Detalji tučnjave na autocesti, torcidaša bilo oko 300. "Probali su nam ući u kuće"

Foto: Screenshot X/Hooligans.cz

Jučer popodne se na autocesti A6, kod čvora Vrata u Gorskom kotaru, dogodila velika tučnjava Torcide i Armade.  

Prema informacijama koje su se pojavile, skupina od 40-ak pripadnika Armade prvo se sukobila s nekoliko desetaka Torcidaša. Ubrzo je, međutim, kombijima i automobilima došla puno veća skupina Torcide. Navijača Hajduka na kraju je na čvoru Vrata bilo oko 300. 

Na snimkama se može vidjeti kako deseci maskiranih huligana prolaze kroz naplatne kućice. 

Torcida je putovala na gostovanje u Pulu, gdje je Hajduk igrao s Istrom, a Armada je išla za Osijek, gdje je Rijeka igrala s tamošnjim domaćinom. Armada na kraju do Osijeka nije došla jer je svih njihovih 40-ak pripadnika koji su sudjelovali u sukobu navodno privela policija, dok su se torcidaši sa zakašnjenjem pojavili na utakmici u Puli. 

"Došli su u selo, pokušali su ući u naša dvorišta i objekte, ali to smo nekako uspjeli spriječiti. Bacali su sve što su našli, tukli se na sve strane..."

Svjedokinja tučnjave sinoć je za Dnevnik Nove TV ispričala detalje sukoba. 

"Ni mi ne znamo točno što se sve dogodilo, ali ono što svakako znamo je da su se oko tri poslijepodne navijačke skupine, navodno Armada i Torcida, zaustavile na čvoru Vrata i - tuča, krš i lom", rekla je svjedokinja.

Preko naplatnih kućica pripadnici Armade i Torcide došli su među obližnje kuće. 

"Došli su u selo, pokušali su ući u naša dvorišta i objekte, ali to smo nekako uspjeli spriječiti. Trčali su, bacali sve što im je bilo pod rukom, tukli se na sve strane… Svi sa fantomkama na glavi. Ne znam čemu i zašto, ali, uglavnom, pokvareno nam je nedjeljno popodne“, rekla je svjedokinja.

"Naravno da nije bilo ugodno. Svi mi ovdje imamo djecu koja su nažalost to gledala. Naravno da im nije bilo ugodno, nije bilo ni nama koji smo odrasli i koji imamo neko razumijevanje, ali za ovo nemamo", rekla je svjedokinja. 

Dio priveden, ozlijeđenima pružena liječnička pomoć

Podsjetimo, na autocesti Rijeka - Bosiljevo na čvoru Vrata u nedjelju popodne došlo je do tučnjave u kojoj su sudjelovali navijači nogometnih klubova Rijeke i Hajduka, policija je spriječila daljnji sukob, dio sudionika je priveden, a ozlijeđenima se pruža liječnička pomoć.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske izvijestili su da je oko 15.30 na čvoru Vrata došlo do tučnjave dviju navijačkih skupina  u kojoj je sudjelovalo više osoba. Dio sudionika je priveden te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje, a ozlijeđenima u tučnjavi pružena je liječnička pomoć.

Policija navodi da je njihovom brzom intervencijom spriječen daljnji sukob i nastanak veće materijalne štete. Dodali su i kako nastavljaju s utvrđivanjem svih relevantnih okolnosti i činjenica te sudionika ovog događaja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.