DHMZ: Danas će temperatura na kopnu biti 10-ak stupnjeva niža od uobičajene

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Pretežno oblačno s kišom povremeno prevladavat će danas u Hrvatskoj, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) napominjući kako bi sunčanih razdoblja moglo biti u Dalmaciji.  

Kiša će biti češća prema kraju dana. Na Jadranu kiša će padati samo mjestimice, uglavnom na jugu u noći i ujutro.

"Na kopnu oblačan, tmuran i prohladan dan s maksimalnom dnevnom temperaturom do 10-ak stupnjeva nižom od uobičajene za ovo doba godine", objavio je DHMZ na X-u.

Vjetar će puhati slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni, ponegdje i jak, osobito navečer, na Jadranu umjeren do jak sjeverni i bura, na južnom dijelu i sjeverozapadnjak, još u noći lokalno s olujnim udarima.

Najviša dnevna kretat će se između 11 i 16, a na Jadranu 17 i 21 Celzijev stupanj.

Upozorenje na vjetar

DHMZ je za zagrebačku i osječku regiju, zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić te cijelu obalu Dalmacije objavio žuto upozorenje na vjetar. 

Prognoza po regijama za danas

Istočna Hrvatska: Oblačno, osobito navečer povremeno s kišom. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, ponegdje i jak, potkraj dana u jačanju. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 10, najviša dnevna od 11 do 13°C.

Središnja Hrvatska: Oblačno s mjestimičnom kišom, glavninom krajem dana. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, osobito navečer ponegdje i jak, a mogući su i olujni udari. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 9, najviša dnevna između 13 i 15°C.

Gorski kotar i Lika: Pretežno oblačno, ponegdje kiša, posebice navečer. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka između 4 i 7, najviša dnevna od 11 do 14°C.

Istra: Promjenjivo oblačno, mjestimice sa slabom kišom, uglavnom u drugom dijelu dana. Puhat će umjeren, ponegdje i pojačan sjeverni i sjeverozapadni vjetar, navečer će malo slabjeti. More će biti malo do umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 9 do 11°C, a najviša dnevna od 17 do 20°C.

Sjeverni Jadran: Pretežno oblačno, a uglavnom kasno popodne i navečer mjestimice s kišom. Puhat će umjeren i jak sjeverni vjetar, uz obalu i bura, još do jutra lokalno na udare i olujna. Najniža jutarnja temperatura zraka od 9 u unutrašnjosti Istre do 13 na obali i otocima, najviša dnevna od 17 do 20°C.

Dalmacija: Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, uz mjestimičnu kišu još uglavnom tijekom noći i jutra na jugu, a može i zagrmjeti. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, lokalno s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, u unutrašnjosti oko 9, najviša dnevna između 16 i 21°C.

Prognoza za sutra

Sutra će biti umjereno do pretežno oblačno, uglavnom u unutrašnjosti mjestimice kiša, osobito u prvom dijelu dana na istoku obilna. Vjetrovito uz umjeren do jak sjeverozapadnjak, lokalno s olujnim udarima, na istoku i zapadnjak, a na Jadranu sjeverac.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, na Jadranu od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka od 11 do 16, na Jadranu od 18 do 21°C.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.