DHMZ izdao alarme za opasno vrijeme, moguće poplave i olujna bura

Foto: PIXSELL/Srecko Niketic

Umjereno do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom uglavnom na Jadranu i predjelima uz njega, prognoza je DHMZ-a.

U Dalmaciji izraženi pljuskovi s grmljavinom i obilna oborina. Sunčana razdoblja većinom na sjeveru zemlje.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena do jaka bura, podno Velebita na udare olujna, a prema jugu istočni vjetar i jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 24 Celzijeva stupnja, u gorskoj Hrvatskoj niža.

DHMZ izdao upozorenje za opasno vrijeme

Ciklona Boris i dalje utječe na vrijeme u našim krajevima, a trenutačno se nalazi nad Tirenskim i Jadranskim morem, piše jutros meteorologinja N1 televizije Matea Blažević.

U nastavku današnjeg dana, osobito na području Dalmacije, lokalno može biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, zbog čega je i za splitsku i dubrovačku regiju na snazi viši stupanj upozorenja sustava Meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Uslijed obilne oborine moguće su i bujične i urbane poplave, posebno je to hidrološko upozorenje Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Sjevernije duž obale, osobito pod Velebitom, viši stupanj upozorenja izdan je zbog olujne bure. Bura će biti snažna još i tijekom sutrašnjeg dana.

Za vikend stabilnije i sunčanije

Kraj radnog tjedna ipak donosi smirivanje u pogledu oborine. Još u noći i ujutro u Dalmaciji može biti izraženijih pljuskova, povremene kiše na zapadu unutrašnjosti uglavnom.

Odmicanjem ciklone dalje na jugoistok i jačanjem anticiklone za vikend posvuda stabilnije i sunčanije, većinom suho, u skladu s tim i toplije.

Trend zatopljenja nastavit će se i u novom tjednu, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.