Dini je u poplavi poginula trudna supruga. "Kći je sve vidjela, ne pita nas ništa"

Područje Jablanice, Fojnice, Kiseljaka, Kreševa i Konjica pogođeno je stravičnim poplavama u kojima je više ljudi izgubilo živote, a za nekima se još uvijek traga. Dinu Begića i njegovu obitelj zadesila je tragedija kada mu je u poplavi poginula trudna supruga.

Iako potresen, smogao je snage i za Avaz ispričao što se događalo te kobne noći.

"Otac i ja smo oko ponoći izašli očistiti područje kako nam kuća ne bi poplavila jer se inače pri jačoj kiši stvore potoci. Borili smo se sat-dva i potom ušli u kuću", započinje svoju priču Begić. Kaže da su ušli jer se malo smirila kiša, ali su ponovo izašli da nastave čistiti.

"Na momente sam čuo kako udari neko veliko kamenje, što li već. Rekao sam ocu da se sklonimo ispod velike garaže, neka žena i kći ostanu u kući, misleći da im tamo neće ništa biti", kazao je Begić.

Nestalo je struje, navodi, zidovi su padali, sve okolo je padalo i rekao je ocu da je gotovo. "Ne znam, eto, nisam ih ni vidio kada su istrčale, međutim, ona je uzela dijete i pokušala pobjeći. Stablo je palo na nju i prignječilo je. Kćerkica se spasila, a kako, to samo dragi Bog zna", ispričao je Begić.

"Sve je sravnjeno"

Njegova supruga Ajla (28) bila je trudna i trebali su u prosincu dobiti još jednu kćer. Kćerkica Dalal (5) čudom je preživjela.

"Ona je dobro, valjda. Sve se dogodilo na metar od nje, sve je vidjela. Ne pita nas ništa, zna što se desilo, ali ne pita", kazao je Begić. Trenutno su kod njegove tetke koja pazi na njih jer od njihove kuće nije ostalo ništa te, kako kaže, sve je sravnjeno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.