Đapić i Glavaš protiv Borbaševe "folk parade"

GRADONAČELNIK grada Osijeka Anto Đapić je u razgovoru za Index kazao kako je zajedno s Branimirom Glavašem odbacio mogućnost održavanja Borbaševog izbora za "Folk hit" u gradskim prostorijama. Borbaš je izrazio žaljenje zbog njihove odluke, te najavio kako će se manifestacija svejedno održati, ali na drugoj lokaciji.

Borbaš je u sportsku dvoranu Zrinjevac namjeravao dovesti narodnjačke zvijezde iz BiH te Srbije i Crne Gore, a izbor za "Folk hit u Hrvatskoj" je zakazan za 5. veljače.

Gradonačelnik Đapić je kazao kako definitivno otpada "folk parada" u osječkoj Sportskoj dvorani Zrinjevac.

"Glavaš i ja smo se u pet minuta dogovorili da takvoj zabavi nije mjesto u gradskim prostorijama. Vlast grada Osijeka ne može dopustiti folk paradu." - kazao nam je osječki gradonačelnik.

"Mi ne podupiremo takav oblik zabave i čvrsto stojimo pri svojoj odluci da sebi to ne možemo dopustiti. Svjesni smo kako ga ne možemo zabraniti, ali ga nećemo niti tolerirati u gradskim prostorima." - kazao je Glavaš u razgovoru za Index.

Branimir Glavaš tvrdi da cajkama iz SiCG nema mjesta u prostorijama grada Osijeka.

"Nije dobila zeleno svjetlo. Smatram oda Osijeku nisu potrebne manifestacije mizerne kulturno-umjetničke vrijednosti." - kazao je za Index Branimir Glavaš.

Glavaš je kazao kako je dvorana popunjena i satnica preopterećena te da bi se održavanjem Borbaševe manifestacije onemogućile sportske aktivnosti.

"Nema prostora za cajke iz susjedne nam države u gradskim prostorima. Mi to ne želimo braniti, ali ih nećemo dopustiti u našim  prostorima." - zaključio je Glavaš.

Borbaš je u razgovoru za Index kazao kako se nije uspio čuti sa gradonačelnikom, a da nije dobio zeleno svjetlo doznao  je putem medija.

"Tražit ćemo drugi prostor. Žao mi je publike i barem stotinu ljudi koji su trebali raditi u organizaciji, kojima će propasti dnevnice." - kazao nam je osječki poduzetnik. 

"Datum 5. veljače i dalje ostaje, a možda ćemo to organizirati u klubu Oks. Radi se o manjem prostoru koji može primiti oko tisuću ljudi, dok dvorana Zrinjevac prima oko 4500 ljudi." - kazao je poduzetnik Borbaš.

Kako doznajemo od vlasnika zaštitarske tvrtke "Borbaš security", karte će biti u prodaji od sljedećeg tjedna.

"Vjerujem kako Đapić ovih dana ima puno posla i žao mi je što ga nismo mogli bolje upoznati s organizacijom jer mislim da bi tada reagirao drugačije." - zaključio je Borbaš.

S.H.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.