Petero djece u teškom stanju u Bjelovaru. Liječnik: Dominiraju ozljede mozga

Foto: Google Maps, Screenshot: HRT

Čak petero djece jučer je primljeno u bjelovarsku bolnicu zbog teških ozljeda zadobivenih u nekoliko prometnih nesreća na području grada, izvijestila je policija.

Teška nesreća u kojoj je ozlijeđeno troje djece od 13 i 14 godina dogodila se u mjestu Bulinac, kod Bjelovara, jučer poslijepodne. Vozeći se quadom neprilagođenom brzinom, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, sletjeli su s ceste. Svi su teško ozlijeđeni, jednom djetetu liječnici se bore za život.

"Zbog brzine izletjeli u zavoju"

"Jučer oko 15.45 dijete je upravljalo kategorijom vozila koje je registrirano kao traktor, bjelovarskih registarskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje jer nije navršilo ni onu najnižu dob za određenu kategoriju vozila i još je k tome prevozilo dvoje djece", rekla je Maja Barbir Grgić, glasnogovornica PU bjelovarsko-bilogorske.

"Vozilom su se kretali kroz Bulinac i zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama ceste, naime, radilo se o zavoju, dijete je izgubilo nadzor nad upravljačem vozila, zahvatilo bankinu, sletjelo u putni jarak, a potom se vozilo nastavilo nekontrolirano kretati te je, nažalost, udarilo u prilazni putni most, gdje se zaustavilo", objasnila je glasnogovornica policije, prenosi HRT.

"Sve troje imaju teške tjelesne ozljede, dominiraju ozljede mozga"

"Sve troje imaju teške tjelesne ozljede, gdje dominiraju ozljede mozga. Nažalost, kod jednog djeteta te ozljede su izrazito opsežne, tako da je noćas operirana od strane neurokirurga, no i dalje je stanje vrlo teško. Ostalo dvoje djece je u jedinici intenzivnog liječenja, međutim, oni su trenutačno izvan direktne životne opasnosti", rekao je Branko Fila iz Opće bolnice Dr. Anđelko Višić u Bjelovaru.

Istog dana mladi vozač pregazio curicu na zebri

Istog dana u 20:35 21-godišnji vozač automobila nije se zaustavio na pješačkom prijelazu u centru Bjelovara i udario je djevojčicu (13) koja je prelazila cestu.

Dijete je zadobilo teške ozljede i prevezeno je u bjelovarsku bolnicu, a vozač će biti kazneno prijavljen.

Dječak pao s električnog romobila, ima teške ozljede glave

Oko 21:35 dijete je, vozeći električni romobil bez kacige, izgubilo kontrolu i palo na kolnik u Zagorskoj ulici. Zadobilo je teške ozljede glave i prevezeno je u bolnicu.

Nad djetetom koje je u dobi mlađeg maloljetnika bit će proveden prekršajni postupak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.