Dječak (11) u Španjolskoj ubijen dok je igrao nogomet

Ilustracija: EPA

Španjolska policija traga za muškarcem osumnjičenim da je oštrim predmetom ubio 11-godišnjeg dječaka na nogometnom igralištu, javljaju lokalni mediji. Žrtva se navodno igrala s drugom djecom kada ga je napala osoba koja je imala kapuljaču na glavi. 

Jutrošnji napad se dogodio u Mocejonu, u blizini grada Toleda, u središnjoj Španjolskoj. Osumnjičenik, za kojeg se navodi da je mladić oko 18 godina, je pobjegao s mjesta događaja. Liječnici su pokušali reanimirati dječaka na mjestu događaja, ali nisu uspjeli, piše BBC

Mještani: Teren je bio zatvoren

Televizijska kuća RTVE izvijestila je da su izvori potvrdili da se napad dogodio oko 10:00 sati po lokalnom vremenu. U tijeku je velika potraga. Desetak policijskih patrola traži osumnjičenika, a u potragu se uključio i helikopter. Mocejon, grad s oko 5000 stanovnika, proglasit će trodnevnu žalost. 

Mještani su tvrdili da je teren bio zatvoren te da su se djeca provukla kroz slomljenu ogradu kako bi se mogla igrati. Pretpostavljaju kako je na isti način na igralište došao i ubojica. 

Milagros Tolon, predstavnica španjolske vlade u regiji Castilla-La Mancha, objavila je na X: "S velikom tugom primam vijest o ubojstvu maloljetnika u Mocejonu.  Policija je pokrenula široku operaciju uhićenja počinitelja. Sva moja ljubav ide obitelji i prijateljima pokojnika, kao i ljudima iz Mocejona."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.