Dječak 2017. nestao u Španjolskoj, obrat u priči. "Lagao sam da zaštitim majku"

Foto: Profimedia, X

Tinejdžer iz Velike Britanije Alex Batty otkrio je da je lagao o detaljima svog bijega kako bi zaštitio majku i djeda od policije. U intervjuu za The Sun rekao je da je izmislio priču o četverodnevnom putovanju nadajući se da će to spriječiti policajce da im uđu u trag. Podsjetimo, tinejdžer je pronađen u Francuskoj šest godina nakon što je prijavljen njegov nestanak. Alex je imao 11 godina kada se u listopadu 2017. nije vratio s odmora u Španjolskoj.

>> Dječak nestao na odmoru 2017. pronađen u Francuskoj. Godinama je živio u divljini

Ove godine francuski istražitelji pronašli su Alexa, koji sada ima 17 godina, u blizini Toulousea nakon što je pobjegao iz "duhovne zajednice". Istražitelji vjeruju da je Alex pobjegao iz ruralne zajednice koja živi u podnožju Pireneja, izvijestile su novine Standard Evening.

Alex je 2017. boravio u Španjolskoj na jednotjednom odmoru s majkom Melanie Batty, tada 37-godišnjakinjom, i djedom Davidom Battyjem, tada 58-godišnjakom. Poletio je s njima na unaprijed dogovoreno putovanje prema zračnoj luci u Malagi, odakle su trebali stići u primorski grad Marbellu.

Nakon što se trojac nije vratio u Englesku kako je planirano, policija je pokrenula istragu. Alexova baka Susan Caruana, ujedno njegova službena skrbnica, rekla je 2018. kako vjeruje da su ga njezina kći i bivši suprug odveli u inozemstvo kako bi živjeli "alternativnim načinom života". "Nisu željeli da (Alex) ide u školu, ne vjeruju u redovnu školu", izjavila je tada. Godinama je s njima živio u divljini.

"Nisam se izgubio, znao sam točno kamo idem"

Iako je isprva tvrdio da se izgubio i nekoliko dana planinario, Alex sada kaže da je to bila laž. "Lagao sam kako bih zaštitio svoju mamu i djeda, ali shvaćam da će oni vjerojatno biti uhvaćeni", rekao je za The Sun.

"Nisam se izgubio. Znao sam točno kamo idem", dodao je opisujući svoje putovanje kao dvodnevno pješačenje, prvo do grada Quillana, gdje je glumio da je izgubljen i da traži upute, a zatim prema Toulouseu. Alexa je pokupio vozač dostave koji ga je uočio na cesti u podnožju francuskih Pireneja, blizu Toulousea.

Vozač, francuski student farmacije Fabien Accidini, izjavio je da mu je Alex rekao da je hodao po Pirenejima četiri dana i četiri noći, spavajući danju i hodajući noću kako ne bi bio viđen.

Sve što je imao bilo je 100 eura u gotovini, nije imao mobitel i krenuo je prema Toulouseu, a hranio se svim što je mogao pronaći u poljima i vrtovima, rekao je Accidini. Odvezao je tinejdžera u Revel, nedaleko od Carcassonnea, i ostavio ga u lokalnoj policijskoj postaji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.