Dječak (6) nađen u šumi u Vijetnamu, nestao prije 5 dana. Živio od divljeg voća

Foto: Društvene mreže

Šestogodišnji dječak koji je nestao prije pet dana pronađen je duboko u šumi u Vijetnamu, javlja BBC. Dang Tien Lam, koji živi u sjeverozapadnoj pokrajini Yen Bai, igrao se u potoku sa svojih devetero braće i sestara 17. kolovoza kada je zalutao u brda i izgubio se, objavili su lokalni mediji.

Jučer su ga pronašli lokalci koji su čuli dječji plač dok su krčili polje cimeta u blizini šume. Lam, koji je pronađen kako sjedi u grmlju kasave oko 6 km od mjesta gdje je nestao, bio je toliko slab da nije mogao stajati.

"Tako sam umoran"

"Tako sam umoran, ne mogu ustati, molim vas, podignite me", rekao je Lam, prema riječima 52-godišnjeg farmera Ly Van Nanga, koji je bio među onima koji su pronašli dječaka. Lam je preživio zahvaljujući lišću i divljem voću, a vodu je pio iz potoka, navodi se u izvješćima lokalnih medija.

Fotografije prikazuju mještane kako mu nude hranu nakon što su ga iznijeli iz šume. Na njima se vidi kako nosi crvenu majicu kratkih rukava i kratke hlače, koje su bile potpuno zaprljane, a kosa mu je raščupana.

"Ovo je čudo"

"Rekao mi je da kad se izgubio, nije mogao pronaći put kući. I što je više hodao, to je bio izgubljeniji", rekao je Nang. Policija je rekla da je "čudo" što je Lam pronađen živ i da je dječak stabilno. "Čestitamo na sigurnom povratku svojoj obitelji", napisali su u objavi na Facebooku.

Vijest je izazvala olakšanje na vijetnamskim društvenim mrežama, a mnogi su čestitali Lamovoj obitelji i zahvalili timu za potragu. Lokalne vlasti mobilizirale su više od 150 ljudi - uključujući policajce, vojnike i lokalne volontere - u potrazi za Lamom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.