Dječak u Jablanici ostao bez roditelja, nađen ispod ploče od 2 tone. Oporavlja se

Foto: Pixsell/Armin Durgut

U moru užasnih vijesti iz Bosne i Hercegovine koju su u petak pogodile smrtonosne poplave i odroni, jedna dobra vijest stiže iz mostarske bolnice.

>> Razvoj događaja pratite na Indexu

Kako javlja HRT, oporavlja se dječak iz Donje Jablanice koji je u petak pronađen živ ispod teške ploče, a u strašnoj poplavi i odronu ostao je bez roditelja.

"On ima određene komplikacije tzv. crush ozljeda, povreda noge je u pitanju koja je trenutno blago komplicirana, ali stanje se prati i u terapiji je i u nadzoru liječnika", rekla je Lamija Duranović, direktorica Kantonalne bolnice "Dr. Safet Mujić".

"Dječak bio ispod ploče od dvije tone"

"Ono što će čitav život ostati u mom sjećanju, nešto što nikad neću moći izbaciti iz svoje glave zasigurno je pronalazak malog djeteta. Živo, ispod ploče koja je bila teška sigurno dvije tone. Zajedno s mještanima i svima koji su tu bili prisutni uspjeli smo dijete izvući živo i transportirati ga do prve medicinske ustanove. Jutros sam dobio podatke da je dijete zdravo i da mu je osigurano sve što treba", rekao je danas Sabahudin Spahović iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.