Djelatnice KBC-a otpuštene zbog lijekova u podrumu. Sad je odbačena kaznena prijava

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Bivša predstojnica Klinike za radioterapiju i onkologiju riječkog KBC-a Ingrid Belac-Lovasić izvijestila je medije da je odbačena kaznena prijava zbog zlouporabe položaja i ovlasti te odavanja tajnih podataka koju je KBC Rijeka podnio protiv nje i dvije medicinske sestre.

"Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci dostavilo je rješenje iz kolovoza o odbačaju kaznene prijave koju je KBC Rijeka podnio protiv bivše predstojnice Klinike za radioterapiju i onkologiju dr. Ingrid Belac-Lovasić i medicinskih sestara Vlaste Predovan i Dinke Milinković zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i odavanja tajnih podataka", navodi u priopćenju medijima.

Ističe kako se, prema obrazloženju iz rješenja, zaključuje da navodi iz kaznene prijave nisu osnovani jer je nakon provedenih izvida, analize dostavljene dokumentacije i saslušanja svjedoka zaključeno da ne postoje dokazi koji bi potkrijepili osnovanu sumnju da su ona i dvije medicinske sestre počinile kaznena djela koje su im se stavljala na teret.

Uz to, u rješenju se navodi da postupkom nisu utvrđena ni druga kaznena djela koja bi se progonila po službenoj dužnosti, dodala je.

"Šokirala me brutalnost postupanja i količina laži"

Ingrid Belac-Lovasić naglašava da od prvog dana tvrdi da je sve izmišljeno i da se u ovom slučaju radi samo o osobnoj mržnji pojedinaca i neviđenom konstruktu s ciljem da ju se smijeni s mjesta predstojnice Klinike za onkologiju. Navodi da ju je šokirala brutalnost postupanja i količina laži koju su pojedinci izgovarali, ali je sretna da je Državno odvjetništvo detaljno proučilo predmet i prepoznalo tko govori istinu.

"Sad mi još ostaje okončati radni spor, za kojeg se nadam da neće potrajati predugo, jer želim svoju energiju i znanje trošiti na liječenje onkoloških bolesnika, a ne na izmišljene sudske postupke", navela je Ingrid Belac-Lovasić.

Uprava riječke bolnice je u kolovozu 2022. potvrdila da su ugovori o radu trima djelatnicama Klinike za radioterapiju i onkologiju otkazani zbog višestrukih osobito teških povreda iz radnog odnosa, tj. neadekvatno skladištenih i skrivenih lijekova u podrumu te da su o tomu nadležnim pravosudnim tijelima podnesene i odgovarajuće prijave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.