Djevojka koja je poginula u teškoj nesreći kod Dubrovnika danas bi napunila 19 godina

Katarina Đerek, koja je u travnju zajedno s bratom Stjepanom poginula u teškoj prometnoj nesreći na državnoj cesti D-8 u mjestu Ratac kod Dubrovnika, danas bi napunila 19 godina. 

Na Facebook stranici Pravda za Katu i Stipu, čiji je cilj osigurati pravdu za brata i sestru, povećati sigurnost u prometu i osigurati pravedne kazne za počinitelje, objavljen je status posvećen Katarini.

"Umjesto da gasimo svijeće na torti, palit ćemo ih na mjestu gdje počiva"

"Danas bi Katarina napunila 19 godina... Dan koji je trebao biti ispunjen radošću, smijehom i slavljenjem njezinog ovozemaljskog života, nažalost je postao podsjetnik na sve ono što nam je oduzeto. Umjesto da zajedno gasimo svijeće na njezinoj torti, palit ćemo ih na mjestu gdje sada počiva, dok svjetlost svake svijeće simbolizira njezinu prisutnost, ljubav i sjećanje koje nosimo sa sobom.

Katarina je bila mlada, učenica za medicinsku sestru, predana životu i svom pozivu. Uvijek je bila tu za druge, s istom iskrom ljubavi i pažnje koju je posvećivala svakome koga je susrela. Njezin osmijeh i vedrina uveseljavali su druge, a njezina srdačnost i nesebičnost činili su svijet boljim mjestom. Bila je osoba koja je uistinu ispunjavala srca srećom i ljubavlju.

Oduzeta nam je prerano, ali sjećanje na nju živi u svima nama. Sve trenutke koje više nećemo moći podijeliti s njom nosimo kao tihi podsjetnik na prazninu koju je ostavila, ali i na važnost borbe za pravdu, da njezin život nije i neće biti zaboravljen.

Borimo se u njezino ime, kao i u ime Stjepana, kako bi istina izašla na vidjelo i kako bi njihova priča dobila zasluženi završetak. Ovaj dan nije samo težak za nas koji smo bili najbliži Katarini, već i za sve one koji su je poznavali i voljeli. Neka nas svi koji su je nosili u srcima prate svojim molitvama, dok zajedno palimo svjetla sjećanja.

Iako njezino mjesto među nama nitko ne može zamijeniti, čvrsto vjerujemo i znamo da je Katarina sada na boljem mjestu, tamo gdje počiva s Gospodinom, ispunjena mirom i vječnom ljubavlju. Katarina, sretan ti rođendan tamo gdje jesi. Uvijek ćeš biti dio nas.

Tvoj osmijeh, tvoja ljubav i tvoj duh nikada neće biti zaboravljeni, a vjera u vječni život daje nam utjehu i nadu da ćemo se jednog dana ponovno sresti u Božjem zagrljaju. Iako njezino fizičko prisustvo više nije s nama, njezina ljubav ostaje zauvijek utkana u naše živote, kao vječna svjetlost koja nikada ne prestaje sjati", piše u objavi.

Danas bi Katarina napunila 19 godina... Dan koji je trebao biti ispunjen radošću, smijehom i slavljenjem njezinog...

Objavljuje Pravda za Katu i StipuČetvrtak, 17. listopada 2024.

Početkom listopada za nesreću je na kaznu zatvora od četiri godine osuđena albanska državljanka Klevisa Ymeri.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.