dm o šefu koji je napao trenera bejzbol palicom: Možemo potvrditi incident

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kompanija dm Hrvatska oglasila se o svom pritvorenom predsjedniku Uprave Mirku Mrakužiću (58). On je završio u istražnom zatvoru pod sumnjom da je u subotu, pola sata nakon ponoći, napao 36-godišnjeg poznanika bejzbolskom palicom te mu je prijetio, a razbio mu je i automobil.

>> Detalji: Šef uprave dm-a napao trenera nakon što je vidio poruku na ženinom mobitelu

Priopćenje dm-a prenosimo u cijelosti.

"Možemo potvrditi da je naš direktor tijekom vikenda bio uključen u privatni incident.

Molimo za razumijevanje što ne možemo dati daljnje izjave jer događaj nije povezan s poslovanjem dm-a. 

Od prvog dana našeg poslovanja u Hrvatskoj dm djeluje kao uzoran član poslovne, ali i šire zajednice, čiji razvoj i boljitak kontinuirano podržavamo. Tijekom gotovo 30 godina postali smo najomiljenija drogerija i jedan od najpoželjnijih poslodavaca.

Naši djelatnici i kupci su nam na prvom mjestu te, s njihovim potrebama na umu, dm nastavlja poslovati pod vodstvom ostalih dugogodišnjih prokurista i članova uprave", stoji u priopćenju koje potpisuje Ivan Horvat, voditelj marketinga i OCR-a dm-a za regiju Adria.

Detalji napada

N1 je doznao nove detalje teškog incidenta koji se u subotu kasno navečer dogodio u Bosanskoj ulici u Zagrebu. Prema informacijama do kojih su došli, riječ je o 36-godišnjem treneru koji se došao naći s Mrakužićevom 47-godišnjom izvanbračnom suprugom. Poslao joj je poruku tražeći da se sastanu, no umjesto 47-godišnjakinje poruku je vidio 58-godišnji Mrakužić.

Šef dm-a je zato izašao na ulicu, gdje je najprije oštetio trenerov automobil. U idućem trenutku bejzbol palicom nasrnuo je i na njega.

Prijetio mu je da će ga ubiti, a kako je kod sebe imao i kuhinjski nož, 36-godišnjak se uplašio za svoj život. Iako je pokušao pobjeći automobilom, nije ga, izjavio je istražiteljima, uspio pokrenuti pa je ostao izložen Mrakužićevim nasrtajima.

Na kraju je utvrđeno da je 36-godišnji trener lakše ozlijeđen, a Mrakužić je uhićen.

Što su poručili iz policije

Iz PU zagrebačke potvrdili su postupanje i, ne navodeći identitete, već samo godišta, pojasnili rezultate kriminalističkog istraživanja koje su proveli.

"U subotu 21. rujna oko 00:30 sati, oštećeni 36-godišnjak je po prethodnom dogovoru došao osobnim vozilom u Bosansku ulicu kako bi se našao s 47-godišnjom poznanicom, da bi tada do vozila pristupio 58-godišnjak i tupim predmetom oštetio vozilo te potom ozlijedio 36-godišnjaka. Oštećenom je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da je tijekom opisanog događaja zadobio lake tjelesne ozljede. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici su utvrdili da je 58-godišnjak počinio kaznena djela oštećenja tuđe stvari, pokušaja nanošenja teške tjelesne ozlijede i prijetnje, a nakon čega je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku uz posebno izvješće koje je dostavljeno Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu", kažu iz PU zagrebačke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.