Do jučer vedrio i oblačio: Grgić odbio doći u studio HRT-a i govoriti o "Otoku znanja"

"DA, MOŽEMO reći da je Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) pogriješio kada je 2005. godine prodao Hotele Koločep neprofitnoj organizaciji Otok znanja", priznao je predsjednik Uprave HFP-a Vedran Duvnjak gostujući u emisiji Hrvatska uživo na HRT-u koja je za temu jednog o priloga imala i slučaj "Otoka znanja" kojeg vodi dojučerašnji član Programskog vijeća HRT-a Siniša Grgić.

Duvnjak se odmah i ogradio govoreći kako on nije 2005. godine bio na čelu HFP-a te da od kada je došao, prije dvije godine, pokušava riješiti taj problem.

> Drama u Hotelima Koločep: Zaposlenici zamoljeni da ne dolaze na posao

> Nakon godinu dana upozoravanja, HFP u čudu: Otok znanja ne može plaćati kredite

> In memoriam: Godinu dana nakon Meastra, HFP i dalje lovi u mutnom oko Otoka znanja

> HFP neće čekati kraj istrage DORH-a: Grgića spašava Privredna banka Zagreb?

> Index doznaje: Pred kraj istrage Grgić podnio ostavku u Programskom vijeću HRT-a

Također čelnik HFP-a potvrdio je kako se oko Hotela Koločep vode istražne radnje te ponovio kako država pokušava ponovno doći u posjed Hotela Koločep. Duvnjak je ponovio kako HFP razgovara s bankom kao najvećim vjerovnikom, kako bi Hotele Koločep vratio u državno vlasništvo te da se radi na uspostavi načina upravljanja kojim će se riješiti problem Otoka znanja.

"Oni koji su donosili poslovne odluke a koje su prouzročile financijsku štetu, moraju financijski i odgovarati", najavio je Duvnjak.

Maranzan optužio HFP

Zanimljivo je kako je Siniša Grgić odbio pojaviti se u emisiji HRT-a pod izlikom da ne obnaša nikakvu funkciju u Hotelima Koločep iako je i dalje član Nadzornog  odbora. Umjesto njega svoju izjavu telefonski dao je predsjednik Uprave Hotela Koločep Guy Maranzana koji je optužio HFP da opstruira rad Hotela Koločep.

Isto tako, rekao i kako je njegova obavijest zaposlenicima da ne dolaze na posao sasvim normalna te da posluju kao i svih dosadašnjih godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.