Dodik: Republika Srpska neće odustati od referenduma, ali ga može prolongirati

REPUBLIKA SRPSKA neće odustati od referenduma, ali je moguće da se, pod određenim uvjetima, prolongira za ne više od 90 dana, izjavio je to predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sinoć za B92, a prenose Nezavisne novine.

"Ne možemo odustati od referenduma, ali možda bismo mogli govoriti o tome da ga odgodimo na rok ne više od 90 dana, pod uvjetom da su otvorene točke za koje imamo primjedbe", kazao je Dodik, ističući da će se ovo demokratsko pravo koristiti i kasnije, u neposrednoj budućnosti.

Predsjednik RS-a je napomenuo da, ukoliko visoki predstavnik Valentin Inzko ukine odluku o referendumu, ona neće biti objavljena u "Službenom glasniku", tako da formalno-pravno neće imati posljedice, dodajući da bi se o tome razgovaralo i u Narodnoj skupštini RS u kojoj postoji "kompaktna većina", koja će odbiti zahtjev za ukidanje referenduma.

Dodik ne vjeruje da će Vijeće sigurnosti UN-a usvojiti izvještaj visokog predstavnika u kojem optužuje njega i RS da ruše Dejtonski sporazum, ističući da je taj dokument "najobičnija laž i obmana".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.