Dogovor Bandić-Sanader na YouTubeu: "Dajte mi mlado, sirovo meso!"

IZGLASAVANJE Generalnog urbanističkog plana kojim je Tomo Horvatinčić uspio izboriti projekt Cvjetnog trga, primijetit će "Ivo Sanader" u novoj parodiji, nije jedina prigoda u kojoj je "premijer" pomogao "zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću".

"Pravna država ne radi svoj poslao... Možda se trebaš zapitati zašto...", podsjeća "Bandića" "Sanader". "Nije ni vama baš u interesu da pravna država funkcionira", vraća mu Bandić, iako nije u poziciji da provocira moćnog mafijaša, odnosno premijera, s obzirom da ga je došao tražiti uslugu. A traži ga da (iako će Jadranka Kosor - Jaca "popizdit") izabere nekog "kripla" koji će mu se kao kandidat za gradonačelnika HDZ-a suprotstaviti na lokalnim izborima.

"Ma znam. Moraš znati da i ja imam posla s majmunima", odgovara "premijer" na "Bandićevu" primjedbu i nabraja: "imam Šukera u Gorici, one smiješne likove u Osijeku, poluinteligente u Zagrebu. Ja najradije ne bih ni raspisao izbore", kaže Sanader. No, Bandić i dalje ima samo jednu želju -  "Dajte mi mlado sirovo meso!"

"Imam jednog jelena za tebe", sjeti se tad  "Sanader" i pojašnjava - "Zove se Jasen Mesić. Frajer nemre bit veći kreten da se potrudi. Brije si da je jeben lik, a svi mu se smiju... Lijepe mu one papiriće s natpisima po leđima...".

"Glineni golub"

Premijera Sanadera je u najnovijem clipu na YouTubeu napravljenog prema slavnoj sceni iz prvog nastavka filmske trilogije "Kum" utjelovio Marlon Brando u ulozi Vita Corleonea, dok zagrebačkog gradonačelnika "glumi" vlasnik slastičarnice koji u originalu glavnog mafijaša moli da pretuče napadače na njegovu kćer.

Jasno je da se, po uzoru na "Hitlerov pad" u režiji BijesaPrvog, parodira navodni dogovor premijera Sanadera i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o kandidaturi Jasena Mesića kao HDZ-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, kojeg su birači često puta zamišljali, s obzirom da je neiskusni Mesić, po mišljenjima mnogih, "glineni golub" za spretnog i ustoličenog populistu, vladara Zagreba Milana Bandića.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba bio pompozno najavljivan, a HDZ-ovci su bili krajnje misteriozni, s lisičjim osmjesima na licima sve do dana kada su riješili otkriti tko je njihova "bomba". Kada je izgovoreno ime Jasena Mesića, najprije se moglo čuti "Kako?!", pošto nitko nije imao pojma o kome se radi.

Kada je postalo jasno tko je on, u javnosti se čuo gromoglasan "pih", a od Mesića se čulo - ništa novo, niti drugačije u usporedbi s Bandićem. Evo, prije nekoliko dana im je intelektualni domet u kampanji bila ideja tipična za nedostatak bilo koje druge: da im građani sami stavljaju riječi u usta i sudjeluju u tribini "Što nedostaje u mom kvartu". Ali dobro, ima još dva mjeseca. Možda Jasen nije ni jelen, ni bukva, ni birokratska duša zarobljena u tijelu podvodnog arheologa.

A.B.
Foto: YouTube

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.