Drmić ostaje bez imuniteta, DORH ga tereti za pokušaj potkupljivanja Glavaševih sudaca



DRŽAVNO odvjetništvo u Ured predsjednika Sabora Luke Bebića poslalo je zahtjev za skidanje imuniteta jednom saborskom zastupniku! Iz Sabora se ne može službeno doznati o kojem je zastupniku riječ jer zahtjev nosi oznaku "ograničeno".

Potvrdili su tek da je zahtjev za skidanje imuniteta proslijeđen Mandatno imunitetnom povjerenstvu, kojim predsjeda Damir Sesvečan. Povjerenstvo će vjerojatno zasjedati sutra ujutro, a DORH će gotovo sigurno dobiti pozitivan odgovor, s obzirom da su zahtjevi za skidanjem imuniteta do sada redovito ispunjavani.

Prema neslužbenim informacijama koje kruže u političkim krugovima, zastupnik koji će ostati bez imuniteta je HDSSB-ovac Ivan Drmić, koji je i sam član Mandatno imunitetnog povjerenstva. Protiv njega DORH navodno pokreće postupak zbog slučaja pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u procesu protiv Branimira Glavaša.

Drmić: I sam ću glasati da mi skinu imunitet

"Službeno nisam obaviješten, ali i ja sam čuo da mi planiraju skinuti imunitet", kazao je Drmić u razgovoru za Index, dodavši kako "njemu to ne pričinjava nikakav problem".

"I sam ću podići ruku da mi se skine imunitet, jer u svih ovih godinu dana koliko je prošlo od moje prijave policiji, nisam imao mogućnost reći istinu ni obraniti se od napada iz pojedinih medija. Kroz ovaj postupak ću reći svoju istinu, koja je i jedina istina", kaže Drmić.

No, na naše pitanje koja je to njegova istina, Drmić za sada nije mogao odgovoriti. "Istraga i dalje traje, stoga je meni zabranjeno komentirati istragu. Mogu komentirati samo skidanje imuniteta", kazao nam je Drmić.

Željeli podmititi suce sa 70.000 eura

Podsjećamo, Drmić je od kolovoza prošle godine pod istragom jer je navodno pokušao sa 70.000 eura potkupiti suce Vrhovnog suda RH, kako bi utjecali na presudu protiv Glavaša. Uz Drmića su u prikupljanju novca koji je trebao "omekšati" suce sudjelovali i urednica Glasa Slavonije Sanja Marketić, direktor Osijek Koteksa Drago Tadić i njegova supruga Božica, te splitski poduzetnik Srećko Jurišić.

No, nakon što Vrhovni sud Glavaša nije oslobodio, već mu je samo smanjio kaznu, Drmić i Marketić čak su policiji prijavili da su prevareni! U policijsku su postaju navodno došli s pričom da su ih nepoznate osobe reketarile, kako ne bi ispalo da su i sami pokušali sudjelovati u pokušaju podmićivanja. Zbog toga će Drmić i Marketić vjerojatno odgovarati i zbog podnošenja lažne kaznene prijave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.