Doznajemo: Obrat u slučaju smrti Ruskinje na Krku, nije ubijena

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

U VILI na Krku jučer je pronađeno tijelo 47-godišnje ruske državljanke iz Njemačke.

Iako se isprva u medijima pojavila informacija da je ženu ubio 46-godišnji partner, Index doznaje da je obdukcija pokazala kako nije riječ o ubojstvu. Naime, pokazalo se kako je uzrok smrti trovanje alkoholom, odnosno etanolom. Otkriveno je da je preminula Ruskinja imala 3.60 g/kg. 

Kako doznajemo, policija sada utvrđuje ima li elemenata kaznenog djela nepružanja pomoći. I partner Ruskinje, za kojeg su susjedi sumnjali na to da je ubio ženu, bio je, doznajemo, potpuno pijan. On je imao 2.80 promila alkohola u krvi kada ga je privela policija.

Partner uhićen

Policija je ranije danas objavila detalje.

"Policijski službenici Policijske postaje Krk, u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci, provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva.

Naime, jučer oko 19.45 sati policija je zaprimila dojavu te je postupala u gradu Krku gdje je u apartmanu, u vlasništvu njemačke državljanke, pronašla tijelo mrtve žene. Očevidom, kojim je rukovodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika, utvrđeno je da je riječ o 47-godišnjoj njemačkoj državljanki.

Policijski službenici Policijske postaje Krk, u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci, provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva.

U vezu s ovim nesretnim događajem dovodi se 46-godišnji njemački državljanin koji je sinoć uhićen i priveden u Policijsku postaju Krk i nad kojim je u tijeku kriminalističko istraživanje poradi utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti događaja", objavila je policija.

 

Umrla Ruskinja iz Njemačke

Novi list je doznao da je preminula ruska državljanka nastanjena u Njemačkoj. Ono što je, prema svemu sudeći, upalilo alarm kod susjeda koji je pronašao tijelo bile su potpuno spuštene rolete stana, saznanje da nesretnu ženu nitko nije vidio nekoliko dana, ali i informacija da je tijekom vikenda ondje bilo vike.

Susjedi prepričavaju kako su se u noći sa subote na nedjelju čuli glasna svađa i lom koji je naprasno prekinut sat iza ponoći.

Sljedećeg dana suprug je viđen kako oko svog bijelog Volva njemačkih registarskih pločica, parkiranog na cesti uz prostrano dvorište luksuzne zgrade s bazenom, rastrojeno hoda te sa sebe skida i na tlo odbacuje odjeću.

Svjedok: Samo je nervozno pušio i šetao

Darko Garić, građevinski i turistički poduzetnik iz Slavonskog Broda, vlasnik je zgrade u kojoj se dogodila tragedija. On je pozvao policiju, koja je ušla u stan i pronašla tijelo.

"Primijetio sam i da su sve rolete na prozorima spuštene, ali i da se na balkonu stana povremeno pojavljuje tek muškarac u pedesetim ili kasnim četrdesetim godinama, koji je nervozno ondje pušio cigaretu za cigaretom. Od susjeda sam čuo i da se taj muškarac, inače vlasnik bijelog Volva koji je bio parkiran na ulici, proteklog dana čudno ponašao te da je u jednom trenutku po dvorištu bacao odjeću. Sve to nagnalo me da u više navrata s njim pokušam stupiti u kontakt", kazao je za Novi list.

Potom je, kako kaže, uspostavio kontakt s vlasnicom stana, a dok je razgovarao s njom na balkonu se pojavio muškarac iz stana, nakon čega je mu je Garić pružio telefon.

"Nakon dvije-tri minute njihova razgovora, kojeg nisam razumio, vidno smušeni muškarac vratio mi je moj telefon, a žena s druge strane linije uzrujano mi je tek uspjela reći neka zovem policiju jer joj je ovaj rekao da je ubio svoju partnericu", tvrdi Garić. 

Ponovo je pozvao policiju, koja je taj put intervenirala i u stanu u utorak navečer pronašla tijelo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.