DP: Muzej žrtava komunizma bit će u proračunu Splitsko-dalmatinske županije za 2025.

Foto: Facebook

Iz Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije najavili su kako će u županijski proračun za sljedeću godinu biti uvršteni troškovi izrade dokumentacije za Muzej žrtava komunizma. 

"Domovinski pokret Splitsko-dalmatinske županije inzistirat će da se u županijski proračun za 2025. uvrsti stavka za financiranje tehničke dokumentacije za osnivanje Muzeja žrtava komunizma. 

Mišljenja smo kako je jedna ovakva ustanova nužna Dalmaciji kako bi se mlađe generacije upoznalo s razmjerima likvidacija, progona,  kršenja ljudskih sloboda i gaženja nacionalnih prava hrvatskog naroda u periodu komunističke diktature koja je okončana Domovinskim ratom", poručili su na Facebooku. 

"Želimo da mlađe generacije čuju povijesne istine"

"Također, zbog povijesne istine i budućih generacija želimo izgraditi mjesto sjećanja u kojem će biti ispričana priča o borbi iseljene i domovinske Hrvatske za slobodom i okončanjem komunističke diktature. Jedno ovakvo mjesto potrebnije nam je nego ikada. 

Danas smo svjedoci kako se nekadašnji brutalni egzekutori komunističkih tajnih službi javno slave kao ugledni diplomati i državnici. No, povijesna je istina kako su ustvari bili i ostali brutalni egzekutori koji su na diplomatske pozicije došli zahvaljujući rukama krvavim do lakta. 

Smatramo tragedijom ove države da najviši državni dužnosnici takvim osobama pišu hvalospjeve povodom smrti predstavljajući ih kao ugledne građane koji su zadužili ovu zemlju. Kako se to više ne bi događalo te kako bi mlađe generacije mogle čuti povijesne istine osnovat ćemo Muzej žrtava komunizma", najavili su. 

Inače, Stephen Nikola Bartulica je još u svibnju naveo kako je gradnja Muzeja žrtava komunizma jedan od njegovih uvjeta za podršku Andreju Plenkoviću. Bartulica je u međuvremenu otišao u Europski parlament i napustio Domovinski pokret.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.