Brat DP-ovog ministra napadnut nožem. DP za to okrivio medije

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Jučer ujutro u Trilju nožem je napadnut Zvonimir Šipić, 54-godišnji brat DP-ovog ministra demografije i useljeništva Ivana Šipića. Napad se dogodio oko 9:30 na ulazu u ambulantu Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije u Trilju, a bratov ministar zadobio je ubodnu ranu na ruci. 

Premda je sam Zvonimir Šipić za Slobodnu izjavio da napad nema veze ni s njim ni s bratom nego da se "radi o budali koja je očito psihički poremećena, a jučer je bilo jako jugo", Domovinski pokret je nastraj nožem na brata ministra iskoristio za napad na - medije.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti. 

"Domovinski pokret najoštrije osuđuje napad na Zvonimira Šipića,  brata ministra demografije i useljeništva Ivana Šipića, koji je jučer ujutro napadnut nožem u Trilju. 

Obitelj Šipić te sam ministar Ivan Šipić duboko su potreseni ovim događajem.  

Ne smijemo zaboraviti da se u posljednja dva tjedna provodila neviđena medijska hajka na  ministra Ivana Šipića tijekom koje su se u medijski prostor plasirale brojne neutemeljene  optužbe i ružne izjave koje su, nažalost, otvorile prostor za ovakve nesretne događaje. 

Otvaranje prostora za mržnju i napade na obitelj ministra Domovinskom pokretu apsolutno je  neprihvatljivo. 

Pozivamo sve one koji su cijelo vrijeme huškali i podgrijavali atmosferu linča prema ministru  da jasno i glasno osude ovaj napad. Ovim putem pitamo ih i - koji je vaš udio u svemu tome?  Jesu li vaša retorika i neutemeljene optužbe doprinijele ovom strašnom činu? 

Domovinski pokret očekuje brzu i učinkovitu reakciju nadležnih institucija kako bi se pravda  zadovoljila, a Zvonimiru Šipiću, koji je dao neizmjeran doprinos u Domovinskom ratu, želimo  brz oporavak", stoji u priopćenju DP-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.