DP-ovac: Nositeljica projekta rodne ideologije na FFZG-u bila je aktivna u SDSS-u

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ivica Kukavica (Klub Domovinskog pokreta) rekao je danas u Hrvatskom saboru da su na izjavu predsjednika DP-a Ivana Penave, vezanu uz namjeru uvođenja Rodnih studija na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, negativno reagirali s ekstremne ljevice, ali i samog fakulteta te voditeljica Rodnih studija na tom fakultetu Ankica Čakardić.

Mlinarić Ćipe: Razlike između SDSS-a i SNV-a nema, svi oni rade na velikosrpskom projektu

Naveo je kako je Čakardić, koja je nositelj projekta, bila politički aktivna u stranci SDSS. "Skrivajući se iza autonomije fakulteta i znanstvene zajednice na jedan način docira izabranim predstavnicima naroda kakvu bi politiku trebali voditi. Kakva je to poruka, kakva je to poruka znanstvene zajednice?" upitao se. "Mi iz DP-a smo bili vrlo jasni. Nas ne zanima rodna ideologija. Nas zanima narodna ideologija, nas zanima ideologija naših birača i to je tema kojom ćemo se baviti", poručio je.  

Anja Šimpraga (Klub SDSS-a) odgovorila mu je da profesorica Rodnih studija nije članica SDSS-a, već Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba. "Ako ne poznajete razliku između Vijeća i političke stranke, imate Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina pa možete pogledati", poručila je.

"Vrlo dobro znamo razliku između SDSS-a i SNV-a, ali tu zapravo razlike nema, svi oni rade na velikosrpskom projektu koji pokušavaju provesti u Hrvatskoj", uzvratio je Stipo Mlinarić Ćipe (DP) i pozvao predsjednika SDSS-a neka ode u Petrovce gdje se traže kosti branitelja koji su mučki ubijeni. "Ako je išta ustavno pravo, to je imati pravo na grob, a 34 godine vaši sunarodnjaci šute", rekao je Mlinarić.    

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.