DP-ovac: Bulj je kao mladić obukao uniformu, ne dopuštam da ga četnici vrijeđaju

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

DP-ov saborski zastupnik Ivica Kukavica oglasio se nakon što je srpski ministar za javna ulaganja Darko Glišić žestoko verbalno napao Miru Bulja. 

"Začepi svoja prljava usta, govedo ustaško! Ako ti padne još jednom na pamet da spomeneš predsjednika moje zemlje, ima da ti zavalim šamarčinu pa da ti zvoni ta goveđa glava kroz cijeli Sinj!" poručio je Glišić Bulju. 

Vučić prošlog tjedna bio u Dubrovniku

Sad je stigla reakcija Kukavice: "Srbijanski ministar treba biti proglašen personom non grata nakon napada na Bulja. Svjedoci smo brutalnog napada srbijanskog ministra Darka Glišića na saborskog zastupnika i gradonačelnika Sinja Mira Bulja. 

S Mirom Buljem se ne slažem u mnogo toga na političkom polju, ali ne dopuštam da se čovjeka koji je kao mladić obukao uniformu i stao u obranu domovine od srbijanskih četničkih ratnih hordi omalovažava i vrijeđa od strane deklariranog četničkog režima u Beogradu.

Mi moramo čuvati dostojanstvo našeg naroda i naše domovine stoga tražim od nadležnog ministarstva vanjskih poslova da se srbijanski ministar Glišić proglasi nepoželjnom osobom u Republici Hrvatskoj.

U Hrvatskoj nema što tražiti ministar druge države koji verbalno i fizički prijeti jednom hrvatskom saborskom zastupniku i gradonačelniku. Takve poruke možda su prihvatljive za Adu Ciganliju, ali ne i za Hrvatsku. Očekujem žurnu reakciju nadležnih službi."

Podsjetimo, odnosi na relaciji Bulj-Beograd eskalirali su nakon što je srpski predsjednik Aleksandar Vučić prošlog tjedna stigao na summit u Dubrovniku. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.