Drele: Afera s Bartulicom je iskonstruirana, ona ne postoji

Screenshot: N1

Davor Dretar Drele, bivši saborski zastupnik i kandidat DP-a na europskim izborima, gostovao je na N1, gdje je komentirao predstojeće izbore, ali i aferu s imovinskom karticom svog stranačkog kolege Stephena Bartulice.

"Istraživanja koja smo mi proveli kao stranka pokazuju da imamo jedan mandat i možemo se nadati drugome. Na desnici je oduvijek gužva, i prije DP-a. Oduvijek je to bilo mjesto razjedinjenja, a ne sjedinjenja, što je tragično. Pokazat će se nakon nekog vremena, kada se sve raščistiti, da će ostati jedna stožerna stranka desnice", rekao je Drele za N1 o izborima.

Kaže da je odnos snaga u koaliciji takav da moraju surađivati. "Nezamislivo je da nestanu svi antagonizmi. Naš program je jasan. Naša koalicija je koalicija za bolju Hrvatsku i pokušat ćemo pomiriti te antagonizme jer najvažnije je da počnemo raditi. Dosta je parola i fraza", dodao je.

"Mi u DP-u smo euroskeptici, ali nismo euronihilisti"

"DP nikada nije izražavao sumnju u EU i njezinu korist. Svjesni smo da je to integracija koja može donijeti Hrvatskoj korist. Mi jesmo euroskeptici, ali nismo euronihlisti.

Treba mijenjati EU, prije svega zelenu politiku i zelenu agendu. Klimatske promjene postoje od prvog dana nastanka Zemlje i to možemo vidjeti i osjetiti. Nemoguće ih je zanijekati, ali veliko je pitanje koliko čovjek utječe na to.

Hoćemo li stvarno zabraniti korištenje određenih kemijskih spojeva u poljoprivredi, kada znamo da 95 posto emisija pripada osam najrazvijenijih zemalja svijeta koje ne žele smanjiti svoje emisije? Europski poljoprivrednici imaju svoje pravo na rad i na pošten novac", rekao je Dretar.

"Ne živim s Bartulicom i ne znam gdje je njegova škrinjica sa štednjom"

Upitan o slučaju Bartulice, Drele kaže da ne zna što je tu slučaj. "On je kupio kuću i sada ga se pita od čega živi. Pozivam sve novinare da jednaku stvar naprave za svakoga od nas. Ovo je iskonstruirana afera koja ne postoji", govori.

"U Hrvatskoj imamo desetke milijardi štednje, a imamo male plaće. Mislim da on to treba objašnjavati pred Povjerenstvom za sprječavanje sukoba interesa, koje je pokrenulo postupak. Oni će dati svoj pravorijek. Ja za njega nemam pitanja, dok se ne pokaže da je čovjek kriv, znamo kakav je", kazao je.

Drele je naveo da Bartulica možda ima štednju, a na opasku novinara kako štednja nije navedena u imovinskoj kartici Dretar kaže: "Što da ja radim? Vi sada od mene tražite da napadnem čovjeka. Ja ne znam, Ja ne živim s Bartulicom i ne znam gdje je njegova škrinjica sa štednjom i od koga posuđuje novac."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.