Drnišanin išao u krivolov s nelegalnom puškom. Slučajno si je propucao nogu

U Policijskoj postaji Drniš je dovršeno kriminalističko istraživanje protiv muškarca za kojeg se sumnja da je išao u krivolov te je još k tome nelegalno posjedovao pušku.

Policija je utvrdila da se osumnjičeni 63-godišnjak jučer u jutarnjim satima kod mjesta Moseć tijekom nezakonitog lova spotaknuo prelazeći nasip, a u tom je trenutku njegova puška samoopalila i pogodila ga u stopalo. Muškarac je prevezen u šibensku bolnicu, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju.

Na temelju naloga Županijskog suda u Šibeniku, obavljene su pretrage osobnog vozila i obiteljske kuće 63-godišnjaka, a pronašli su mu i oduzeli lovačku pušku i 20 komada lovačkog streljiva. U obiteljskoj kući je pronađena i oduzeta lovačka puška s 15 komada pripadajućeg streljiva, 70 komada lovačkog streljiva, 19 komada vojnog streljiva i 39 komada pištoljskog streljiva.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je oduzeto oružje vlasništvo 30-godišnjaka koji posjeduje oružni list za držanje i nošenje oružja, kojem je valjanost istekla. Protiv 30-godišnjaka slijedi optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o posjedovanju oružja građana. Protiv osumnjičenika će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.