Na 10-ak minuta prekinuto gašenje požara kanaderima jer se pojavio nepoznati dron

Screenshot: HRT/HTV

Jučer je u poslijepodnevnim satima na otoku Murteru izbio požar. Gorjelo je na nepristupačnom terenu na brdu iznad uvale Kosirina. 30 vatrogasaca je sudjelovalo u gašenju, a iz zraka su im pomagala tri kanadera i dva air tractora. Požar je vrlo brzo stavljen pod nadzor. 

"Samu akciju sa zračnim snagama morali smo prekinuti na 10-ak minuta jer se na zoni požarišta pojavio nepoznati dron i dok se taj dron nije povukao sa samog požarišta, morali smo prekinuti djelovanje zračnih snaga", ispričao je za HTV Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.

Vatrogasci ostali na terenu i preko noći

"Evo pozivam još jednom sve, kako lokalno stanovništvo tako i sve goste, da se suzdrže od bilo kakvog gledanja jer požari nisu sportski događaj", dodao je. U obližnjem kampu sve je bilo spremno za evakuaciju, ali u konačnici nije bilo potrebe za tim. 

"Vatrogasci su hitro intervenirali, shvatili smo što se događa, mogli smo čuti od njih sve kako prate. Mi smo pokupili stvari što je trebalo, evakuirali aute i čekali što će se dogoditi, ali intervencija je bila sjajna", rekao je gost kampa.

Požarom je zahvaćeno 7 hektara borove šume, makije i zapuštenih maslinika. Vatrogasci su i tijekom noći ostali na terenu kako bi nadzirali i dogašivali prostor. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.