FEJSOM KRUŽE ŠOKANTNE SNIMKE IZ SPLITA Srednjoškolke se mlate, a rulja navija

Screenshot: Čitatelji Indexa

NEVJEROJATNI prizori nasilja među učenicima u Splitu od jučer se šire društvenim mrežama. Riječ je o nekoliko snimki, jedna šokantnija od druge, na kojima se na parkingu u Ličkoj ulici mlate dvije učenice dok stotinjak njihovih kolega sve to promatra i bučno navija.

Sve se dogodilo u neposrednoj blizini sjedišta splitske Policijske uprave. Policija je jučer, kako doznajemo, dobila dvije dojave da se sprema masovna tučnjava, uključujući i lokaciju u Ličkoj ulici. Patrola, međutim, nije zatekla nikakav nered, nije se nitko tukao, niti je zatražio liječničku pomoć, objasnili su nam jučer u policiji.

Dojava o tučnjavi u Ličkoj stigla je oko 13.30 sati, a svega pola sata kasnije policija je zaprimila dojavu da se masovna tučnjava sprema i u parku Emanuela Vidovića, udaljenom nekih pet minuta šetnje od Ličke. Ni tamo, međutim, u vrijeme njihovog dolaska nije bilo nikakvih spornih situacija.

Policija istražuje tučnjavu

Kako se čini iz snimki koje smo pogledali, sve je započelo udarcem nogom u glavu kraj zgrade Trgovačkog suda. Djevojka koja je napala poslije se potukla s drugom djevojkom i u tučnjavi je izvukla deblji kraj. Protivnica ju je bacila na pod i izudarala šakama po glavi.

Prizori nasilja očarali su učenike. Masa glasno navija, skaču po parkiranim automobila. Svi vrište od uzbuđenja, smiju se. Ova koja udara u jednom se trenu diže, a licem joj se proširi ogroman osmijeh. Zatim nastavlja tući. Konačno netko prekida borbu.

Policija se od jutros uključila u ovu priču. Imaju informacije o tome iz koje su škole učenice koje su se potukle pa će pokušati rasvjetliti događaj.

"Ovakve tučnjave organiziraju se u parku Emanuela Vidovića, dolaze i stariji s foto aparatima"

Kako doznajemo u jednom splitskoj srednjoj školi, ovakve tučnjave nisu rijetkost.

"Počelo je ima nekih godinu dana. Prije to nisam viđala. Znaju se okupiti u Parku Emanuela Vidovića kraj nekoliko splitskih srednjih škola. I ja sam jedan put zvala policiju. Radi se o dogovorenim obračunima, a posebno zabrinjava što na te mečeve dolaze i stariji ljudi s fotografskim aparatima te snimaju djecu kako se tuku", kazala nam je djelatnica jedne splitske škole.

Uskoro više informacija na Indexu




 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.