Dubrovački taksisti prekinuli vožnje za vrijeme pogreba poginule kolegice

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Dubrovački taksisti održali su danas prosvjed u spomen na kolegicu koja je 15. kolovoza poginula u prometnoj nesreći u Solinama, na jugu Hrvatske.

U 14:10 je započeo pogreb 45-godišnje taksistice Anđelke Radoš, a njezini kolege su istovremeno ugasili svoje aplikacije i prekinuli vožnje. Humanitarno udruženje Taxi i Uber vozača već je prošlog tjedna organiziralo prikupljanje pomoći kako bi se pomoglo obitelji stradale žene. 

 

Pet osoba teško ozlijeđeno u nesreći

Anđelka je 20 godina radila u školi, a ovo joj je bila prva godina da se odlučila baviti taksiranjem uz supruga koji taj posao već osam godina radi u sezoni. Vozila je svega dva mjeseca prije nego što je izgubila život na dubrovačkim prometnicama.

Nesreću je skrivio 40-godišnji državljanin Kosova koji je upravljao osobnim vozilom slovenskih registarskih oznaka. On je u jednom trenutku vozilom prešao u suprotnu traku i zabio se u prednji lijevi dio vozila kojim je upravljala 45-godišnja Anđelka. 

Anđelka je smrtno stradala, dok su putnici iz njenog vozila, 45-godišnjakinja i 48-godišnjak, oboje državljani Poljske, zadobili teške tjelesne ozljede. 40-godišnji Kosovar je također teško ozlijeđen, kao i 42-godišnjakinja te 11-godišnje dijete iz njegovog automobila. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.