Dubrovnik bez struje najmanje do srijede ujutro, Vlahušića situacija podsjeća na rat

ZBOG kvara na dalekovodu u Komolcu dubrovačko je područje oko 19,25 sati ostalo bez struje.

Struje je nestalo na području od Zatona do Konavala, a navodno se zapalila glavna dubrovačka trafostanica u Komolcu. Dubrovački vatrogasci su požar na trafostanici ugasili, a ekipe Elektrojuga pokušati će popraviti nastalu štetu.

Još nije poznato do kada će šteta biti popravljena, a moguće je i da će Dubrovnik bez struje biti cijelu noć i cijeli sutrašnji dan. Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić je o cijeloj situaciji izvijestio premijerku Jadranku Kosor i direktora HEP-a Lea Begovića.

"Ovo me podsjeća na 1991. godinu"

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić rekao je za Index kako po njegovim posljednjim informacijama struje sigurno neće biti do sutra ujutro, a moguće je i da se građani nastave smrzavati i tijekom cijele srijede.

"Ovo me podsjeća na 1991. godinu kada smo svi bili u mraku. Sada smo i sjednicu Gradskog vijeća održali uz svijeću, a večeras je bez struje održan i humanitarni koncert", rekao je gradonačelnik Vlahušić te je dodao kako su uz prometnu odsječenost od ostatka Hrvatske sada upali i u energetsku odvojenost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.