Dva mlada brata iz Livna skočila u jezero nakon nogometa. Jedan umro, drugi kritično

Foto: Screenshot YT/Robo video vlog

U mostarskoj Sveučilišnoj kliničkoj bolnici je od posljedica utapanja na jezeru Mandek kod Livna u BIH u ponedjeljak preminuo Antonio M. (24).

Kako su iz Ureda za informiranje ove bolnice rekli za Dnevni Avaz, mladić je izgubio bitku za život unatoč velikim naporima liječnika Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje, gdje je od nedjelje bio hospitaliziran.

Dva mlada brata koja su se išla okupati nakon nogometnog turnira

Kako je saznao Avaz, riječ je o dvojici braće iz Livna, koji su se, prema do sada prikupljenim informacijama, u nedjelju, nakon nogometnog turnira na kojem su bili, odlučili osvježiti u jezeru Mandek, udaljenom od grada otprilike sedam kilometara. Na jezero, na čijoj plaži se u tom trenutku nalazilo desetak kupača, došli su biciklima.

Prema izvorima iz policijske istrage, njih dvojica su se odlučili kupati na dijelu jezera gdje plićaka gotovo nema, a u vodu je ušao prvi 18-godišnjak, koji, vjerojatno, nije uočio da se radi o dubini, nakon čega se počeo utapati.

Njegov stariji brat krenuo ga je spasiti ali, kako su obojica bili loši plivači, ubrzo su nestali u jezeru. Tek nakon nekoliko minuta, kada su ostali kupači primijetili da ih nema na površini vode, krenula je dramatična potraga za njima.

Mlađeg brata su odmah pronašli i počeli reanimirati na obali, dok je potraga za starijim zbog mulja i loše vidljivosti potrajala, ali nakon nekog vremena i on je pronađen. Dok je trajala potraga, alarmirani su policija i ekipe hitne pomoći koje su nastavile reanimaciju do Kantonalne bolnice u Livnu, nakon čega su obojica prevezena u SKB Mostar.

Na mjestu događaja pripadnici Policijske uprave Livno obavili su očevid, a o svemu je obaviješten dežurni kantonalni tužitelj te se provode sve mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti ovog događaja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.