Dva nova slučaja koronavirusa u Zagrebu, ukidaju se noćne smjene u korona ambulantama

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

U 12 SATI počela je redovita dnevna konferencija za medije zagrebačkog Stožera.

Jučer je testirano 220 osoba. Dva su nova slučaja. Još su dva retestirana pozitivna. Ukupno je 454 pozitivnih. Ukida se noćna smjena u covid-ambulantama jer je puno manje posla, rečeno je na početku.

Sandra Šikić iz Zavoda Andrija Štampar rekla je da su jučer bila dva nova slučaja. Devet osoba je, kaže, stavljeno u mjeru samoizolacije.

Dubravko Teur iz PU zagrebačke kazao je da je u 24 sata utvrđeno pet kršenja samoizolacije.

Riječ je uzeo Milan Bandić.

"Nismo se još umorili, što nije baš običaj u hrvatskoj praksi, to znači da imamo još problema. Hvala vam što smo zajedno.

Od 220 testiranih, dva novooboljela. To je ispod jedan posto. Znači da imamo trend pada ispod jedan posto", rekao je Bandić.

Komentirao je ljude koji su smješteni u Studentskom domu Cvjetno naselje.

"Kao što imamo trenutno podjelu materijala za hitne intervencije na objektima koji su nastradali, tu sam molio da se poštuju kriteriji i ugradi socijalni kriterij. Nažalost, svjedoci smo da od te plemenite ideje imamo pokušaj stvaranja slučaja je li netko u stranci. Jedini istinski kriterij je bio kriterij koji su trebali ispuniti dobavljači", rekao je Bandić. Dodao je da nitko nije provjeravao kojeg je tko svjetonazora ili stranke.

"Ja sam nesretan, od najplemenitije ideje se radi slučaj", dodao je.

"Nemojmo sad da i od stanova napravimo slučaj pa pitamo tko je od tih nesretnih ljudi u kojoj stranci. Imamo 44 stana, primili smo 47 zahtjeva, kad se počne raditi lista, opet će netko napraviti priču od toga. Tu su četiri socijalna kriterija, imovinski status obitelji, broj članova obitelji, treći kriterij je nedaj bog da je netko bolestan i četvrti je kriterij deset godina boravka u Zagrebu. To su jedini kriteriji", rekao je.

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.