Majka zaključala dva para blizanaca u kući u Engleskoj. Izbio požar, djeca umrla

Foto: Facebook Deveca Rose

Deveca Rose (30) iz Engleske proglašena je krivom za ubojstvo iz nehaja svoje četvorice maloljetnih sinova koji su poginuli u požaru. 

30-godišnjakinja je 16. prosinca 2021. ostavila dva para blizanaca zaključane u svom domu u Suttonu u jugozapadnom Londonu. Na sudu je rečeno da je požar u kući, koja je bila puna smeća i ljudskog izmeta, započeo zbog cigarete ili svijeće u dnevnoj sobi, piše Sky News.

Policija je izvijestila da se vatra mogla brzo širiti zbog količine smeća koje je bilo razbacano po podu.

Dječaci umrli od udisanja dimnih plinova

Leyton i Logan Hoath, stari tri godine, te četverogodišnjaci Kyson i Bryson Hoath, trčali su uz stepenice i pozivali pomoć dok su bili zarobljeni unutar kuće.

Jedan susjed pokušao je otvoriti ulazna vrata prije nego što su vatrogasci s aparatima za disanje ušli u kuću i pronašli tijela djece ispod kreveta.

Hitno su prevezeni u dva različita bolnička centra, no pokušaji spašavanja su propali i umrli su od udisanja dimnih plinova kasnije te noći. Majka se vratila kući dok su vatrogasci još uvijek gasili požar, a susjed ju je udaljio od mjesta događaja.

Majka osuđena za ubojstvo iz nehaja

Tvrdila je da je ostavila djecu s prijateljicom po imenu Jade, što je potaknulo vatrogasce da se vrate u kuću u potrazi za njom. Policija je provela opsežne istrage kako bi pronašla Jade i zaključila da ili ne postoji ili nije bila u kući tog dana.

Rose, koja je priznala da je dva puta ranije ostavila dječake same u kući, rekla je da nije kriva za četiri optužbe za ubojstvo iz nehaja i za jednu optužbu za napuštanje djeteta.

Danas je proglašena krivom za sve optužbe za ubojstvo iz nehaja, no oslobođena je optužbe za napuštanje djeteta. Otac djece Dalton Hoath na sudu je rekao da je Rose ostavljala djecu samu jednom ili dvaput kako bi otišla do obližnje trgovine.

Djeca nisu pohađala školu tri tjedna prije smrti, rečeno je na sudu. Sudac Mark Lucraft KC rekao je da je to "tragičan slučaj" te je odgodio izricanje presude za 15. studenog.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.