Dvije curice u Kutini pale s električnog romobila, lakše su ozlijeđene

Fotografija ne prikazuje događaj iz članka Foto: Srećko Niketić/Pixsell

Sinoć oko 19 sati u Ulici Antuna Gustava Matoša u Kutini dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Kako je izvijestila policija, maloljetna je vozačica upravljala električnim romobilom bez korištenja zaštitne kacige te je na vozilu prevozila još jednu maloljetnicu, iako je vozilo predviđeno za prijevoz samo jedne osobe. Time je umanjila stabilnost osobnog prijevoznog sredstva, zbog čega su obje pale na nogostup.

U ovoj prometnoj nesreći obje su lakše ozlijeđene, a protiv vozačice će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu i obavijest nadležnom Zavodu za socijalni rad, izvijestila je policija.

Električnim romobilom ne smiju upravljati osobe mlađe od 14 godina

"Podsjećamo vozače romobila da se radi vlastite i tuđe sigurnosti trebaju pridržavati prometnih pravila koja reguliraju njihovo sudjelovanje u prometu.

Električnim romobilom ne smiju upravljati osobe mlađe od 14 godina, a vozači romobila na glavi moraju nositi zaštitnu kacigu za vrijeme vožnje.

Na električnom romobilu može se prevoziti samo osoba koja upravlja tim vozilom. Vozač mora upravljati romobilom tako da se ne umanjuje stabilnost vozila i ne ometaju drugi sudionici u prometu, a osobito ne smije skidati istodobno obje ruke s upravljača, pridržavati se za drugo vozilo, prevoziti, vući ili gurati predmete koji ga mogu ometati u upravljanju vozilom ili ugrožavati druge sudionike u prometu", podsjetila je policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.