Dvije žene u Kini zaključale uplakano dijete u WC aviona pa objavile video

Foto: EPA

Nakon incidenta u kojem su dvije žene zaključale uplakano dijete u WC aviona u Kini je krenula žestoka rasprava o tome kako postupati s djecom u javnim prostorima. Incident s toaletom je postao viralan nakon što je jedna od dviju žena, Gou Tingting, objavila snimku na kojoj se vidi kako nosi djevojčicu u toalet, s objašnjenjem da je pomagala pri smirivanju djeteta, piše BBC. 

Zrakoplovna kompanija je objavila da je baka djevojčice dopustila dvjema ženama "provođenje odgojnih metoda". Incident se dogodio 24. kolovoza na letu Juneyao Airlinesa za Šangaj. Djevojčica, koja je putovala s bakom, počela je plakati tijekom leta. Na snimci koju je objavila Gou čuje se kako druga žena govori djevojčici da može izaći iz WC-a samo ako prestane plakati. Lokalni mediji pišu da se radilo o jednogodišnjem djetetu. 

U komentarima optužena za zlostavljanje djeteta

Ubrzo nakon što je objavila video, Gou su mnogi optužili za nedostatak empatije i zlostavljanje djeteta. "Samo sam htjela smiriti dijete i omogućiti drugima da se odmore", odgovorila im je. U Kini se sve više raspravlja o tome kako postupati s razmaženom djecom koja stvaraju buku i nered u javnim prostorima. Neki vlakovi su tako dobili odvojene odjeljke za djecu. 

O tome se diskutira i drugdje u svijetu. Južna Koreja je primjerice odredila stotine zona bez djece u restoranima, muzejima i kazalištima. Globalni zračni prijevoznici, uključujući tursko-nizozemski Corendon Airlines i singapurski Scoot, nude putnicima skuplje karte za sjedala u zoni bez djece. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.