Dvoje djece se utopilo u Engleskoj. Treći dječak poginuo spašavajući ih

Foto: Facebook

DESETOGODIŠNJI dječak je tragično preminuo dok je pokušavao spasiti još troje prijatelja koji su propali kroz zaleđeno jezero Babbs Mill. Jack Johnson je, kako navodi njegova obitelj, bez razmišljanja o vlastitoj sigurnosti skočio u ledeno jezero nakon što je čuo vriskove djece koja su upala u vodu, piše Mirror.

Spasilačke službe su iz jezera izvukle četvero djece kojima je utvrđen srčani zastoj i koja su odmah prevezena u bolnicu. No, kasnije je priopćeno da je uz Johnsona preminulo i dvoje djece koje pokušao spasiti, od 11 i osam godina starosti. Treće dijete, od šest godina, i dalje je u kritičnom stanju. Narednik Richard Harris, iz policije West Midlandsa, ispričao je kako je jedan policajac golim rukama probijao led kako bi spasio dječake.

Nastavlja se potraga za mogućim drugim žrtvama

Podsjetimo, više djece je u nedjelju propalo kroz zaleđeno jezero u blizini Birminghama, u Engleskoj. Vlasti navode da je do incidenta došlo kada su se djeca igrala na ledu u parku Babbs Mill. U nedjelju navečer je Richard Stanton, voditelj vatrogasne službe West Midlands, kazao da im je po dolasku rečeno kako se u jezeru nalazi do šest osoba.

Policijski timovi su sinoć nastavili pretraživati jezero u potrazi za drugim mogućim žrtvama. No, Harris je rekao da nije prijavljen nestanak još nekog djeteta. Hitne službe su navele kako su pozvane na mjesto događaja u 14:30 u nedjelju i da je prvo vozilo stiglo u roku od sedam minuta nakon poziva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.