Edi Kučan ostaje na čelu 3. maja

Foto: FaH

Nadzorni odbor (NO) brodogradilišta 3. maj odlučio je danas o imenovanju člana Uprave - direktora Edija Kučana za obnašatelja dužnosti do 1. ožujka 2025., izvijestili su iz 3. maja preko Zagrebačke burze.

Direktoru 3. maja Ediju Kučanu krajem kolovoza završava mandat, a u srpnju nije dobio razrješnicu Skupštine za poslovanje u 2023. Prema podacima iz NO-a, Uprava je vodila tvrtku u skladu sa zakonom i statutom, ali nije provodila odluke Skupštine i NO-a, tj. plan restrukturiranja i kriznog upravljanja.

"Osjećam moralnu obavezu pomoći brodogradilištu"

Kučan je danas bio na porinuću drugog od dva pontona za dok 11 brodogradilišta Viktor Lenac. Na novinarsko pitanje hoće li i dalje biti direktor 3. maja, s obzirom na to da mu sutra istječe mandat, rekao je da je to pitanje za NO. I dalje je spreman pomoći brodogradilištu, osjeća moralnu obavezu, a to očekuje i od svih zaposlenika.

U 3. maju traju radovi na samoiskrcavajućem brodu za rasuti teret (527) za kanadsku Algomu, kemijskom tankeru 737 te na jednom trupu jahte.

Prošli tjedan poništen natječaj za prodaju firme sestre

Na upit o financiranju završetka izgradnje broda 527, koji je trebao biti predan do 15. lipnja, ali iz više razloga kasni, Kučan je rekao da su pregovori u završnoj fazi. Predstavnici Sindikata metalaca Hrvatske i Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije u 3. maju uputili su u utorak apel vladi i Ministarstvu gospodarstva da na vrijeme donesu odluke i omoguće nastavak financiranja za dovršetak novogradnje 527.

Uprava 3. maja je prije tjedan dana, uz suglasnost NO-a, poništila natječaj za prodaju 100 posto poslovnih udjela u tvrtki - kćeri 3. maj Rijeka 1905, pa se očekuje raspisivanje novog natječaja. Prema planu restrukturiranja 3. maja, djelatnost bi se, bez ranijih financijskih opterećenja, nastavila obavljati u toj tvrtki, a 3. maj bi trebao dovršiti već ugovorene poslove.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.