Eksplodirao rudnik u Iranu. Najmanje 51 mrtav, 20 ranjenih

Foto: EPA

Eksplozija plina u rudniku ugljena u iranskoj provinciji Južni Khorasan usmrtila je najmanje 51 osobu, a 20 ih je ozlijeđeno, izvijestili su iranski državni mediji.

Nesreću je prouzročila eksplozija metana u dva bloka, B i C, rudnika kojim upravlja tvrtka Madanjoo, prenijeli su državni mediji.

"76% ugljena u zemlji dolazi iz ove regije, a u regiji djeluje oko 8 do 10 velikih tvrtki, uključujući Madanjoo," rekao je guverner provincije Južni Khorasan Ali Akbar Rahimi u nedjelju za državnu televiziju.

Operacija spašavanja u bloku B je dovršena. Od 47 radnika koji su bili u tom bloku, 30 ih je poginulo, a 17 je ozlijeđeno, izjavio je ranije Rahimi.

Spašavanje u bloku C je započelo. Gustoća metana u tom bloku je visoka i operacija će trajati oko 3 do 4 sata, dodao je.

U vrijeme eksplozije u blokovima je bilo 69 radnika, izvijestila je državna televizija. "Sedamnaest ozlijeđenih osoba prevezeno je u bolnicu, a 24 osobe se još uvijek vode kao nestale," navodi se u izvješću od nedjelje, pozivajući se na čelnika iranskog Crvenog polumjeseca.

Eksplozija se dogodila u subotu u 21 sat po lokalnom vremenu, izvijestili su državni mediji.

Predsjednik Masoud Pezeshkian izrazio je sućut obiteljima žrtava. "Razgovarao sam s ministrima i učinit ćemo sve što možemo da pratimo situaciju," rekao je Pezeshkian u televizijskom obraćanju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.