Eksplozija u Toyoti u Bologni: Dva radnika poginula, više ozlijeđenih

Ilustracija: Vigili dei Fuoco/Twitter

Jučer u popodnevnim satima u tvornici Toyota Material Handling u Bologni dogodila se snažna eksplozija koja je odnijela dva života i ozlijedila još nekoliko radnika. Eksplozija je odjeknula nešto nakon 17 sati, a radnici i stanovnici u okolici osjetili su snažan udarac, kao potres, prepričavaju. Stradali su Lorenzo Cubello (37) i Fabio Tosi (34), obojica iz Bologne, zaposlenici tvornice. Dva radnika su u teškom stanju, dok su ostali pretrpjeli lakše ozljede i prevezeni su u bolnicu Maggiore.

Detalji nesreće

Eksplozija se dogodila u skladištu tvornice, gdje je u trenutku nesreće bilo 300 radnika. Prema prvim informacijama, eksploziju je vjerojatno izazvao kvar na kompresoru. Na mjesto događaja odmah su stigli hitne službe i vatrogasci, a tvornicu je posjetio i gradonačelnik Bologne Matteo Lepore, koji je izrazio sućut i podršku obiteljima stradalih.

Svjedočanstva radnika

Noemi, radnica u odjelu za inspekciju, bila je u tvornici u trenutku eksplozije.

"Svjetla su odmah nestala uz ogroman prasak, lusteri su se počeli tresti. Jedna osoba je povikala 'van svi' i odmah smo izašli. Pomislila sam da je potres. Svi smo bili šokirani, kao da smo u filmu. Problemi su postojali, ali ništa ovako ozbiljno se nije dogodilo do sada," izjavila je Noemi.

Obitelji i kolege na mjestu događaja

Nakon eksplozije ispred tvornice su se okupili zabrinuti članovi obitelji i kolege radnika koji su bili unutar zgrade u trenutku nesreće. Suprug i sin žene koja je razgovarala s novinarima također rade u tvornici, no sin nije bio na dužnosti u trenutku eksplozije, dok je suprug, sindikalni predstavnik, ostao unutar tvornice s drugim radnicima.

Gradonačelnik Lepore je tragediju nazvao još jednom u nizu stradanja na radnom mjestu, apelirajući na potrebu za većom sigurnošću i zaštitom radnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.