KORONAVIRUS

Emirates Airlines pokrenuo brze testove na koronu, ljude testiraju na aerodromu

Ilustracija: EPA

ZRAKOPLOVNA kompanija iz Dubaija Emirates Airlines objavila je da je prva koja organizira brza testiranja u međunarodnoj zračnoj luci Emirata, kako bi u 10 minuta otkrila slučajeve novog koronavirusa među svojim putnicima.

Ujedinjeni Arapski Emirati, koji su službeno objavili blizu 5000 slučajeva zaraze i 28 umrlih od koronavirusa, obustavili su sve komercijalne letove 23. ožujka, ali zrakoplovnim kompanijama te zemlje je od prošlog tjedna dozvoljen ograničen broj letova za povratak stranaca koje je epidemija zatekla u njihovoj zemlji.

Prva aviokompanija s brzim testovima

"Emirati su prva zrakoplovna kompanija koja će provoditi brza testiranja putnika na covid-19", stoji u priopćenju kompanije.

"Svi putnici današnjeg leta u Tunis su testirani prije polaska iz Dubaija", precizirali su danas.

Kompanija nije navela broj testiranih putnika ni rezultate testova, kao ni što će biti s onima čiji testovi budu pozitivni.

Emirati pokušavaju postupno nastaviti prijevoz putnika. Kompanija je smanjila svoje troškove za tromjesečno razdolje umanjenjem osnovice plaća svojih oko 100.000 djelatnika za 25 do 50 posto i naglasila da je svrha te odluke bila da se izbjegnu otpuštanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.