"Europljani su lijeni, već sa 55 godina ´sretno umirovljeni´ malaksaju po plažama"

KINESKI direktor je optužilo Europljane da su lijeni i indolentni nakon što je Kina odbacila ideju ulaganja svog novca u spašavanje eura.

Direktor kineskog državnog tijela koje se brine o inozemnim investicijama, Jin Liqun, je kazao da Europi jedino može pomoći mijenjanje zastarjelog radnog zakonodavstva i sustava socijalne skrbi. "Europljani trebaju prestati sa uživanjem na plažama te teže raditi, ako se žele izvući eurozonu iz spirale pada", kazao je Jin, piše Daily Mail.

"Zakoni potiču lijenost"


Dodao je kako se Europljani previše oslanjaju na državne poklone i trebaju prestati tražiti vanjske izvore za borbu protiv kreditne krize koja prijeti euru. "Radno zakonodavstvo je zastarjelo. Ti zakoni potiču lijenost i indolenciju umjesto teškog rada. Radnici nisu uopće motivirani", kazao je Jin. Smatra kako mreža pomoći ne potiče nezaposlene radnike da traže novi posao.

"Na primjer, zašto radnici u nekim državama eurozone moraju raditi do 65 godine ili čak i duže, dok su u nekim drugima već sa 55 'sretno umirovljeni' i malaksaju po plažama. To je nepravedno", zaključio je Jin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.