Evakuirana trudnica izgubila bebu. Šefica bolnice u Mostaru: Borimo se za njen život

Foto: Facebook, Anadolu Ajansi

Iz Kantonalne bolnice Dr. Safet Mujić u Mostaru je za Dnevni Avaz potvrđeno da su ekipe uspjele evakuirati žensku osobu u osmom mjesecu trudnoće, koja je potom dovezena u tu bolnicu. Trudnica je podvrgnuta operativnom zahvatu.

>> Razvoj događaja pratite na Indexu

"Radi se o trudnici u osmom mjesecu trudnoće, koju su evakuirale ekipe Gorske službe spašavanja, a koja je nažalost izgubila bebu. Ona je trenutačno u životnoj opasnosti. Prognoze ne mogu dati jer se radi o višestrukim po život opasnim ozljedama", kazala je direktorica bolnice dr. Lamija Duranović, u razgovoru za Avaz.

S trudnicom je dovezen i njezin suprug, koji nije životno ugrožen. "Nakon toga je helikopterom transportiran dječak u dobi od 10 godina s frakturama i trenutačno ni on nije životno ugrožen. Dovezen je i muškarac koji je za sada stabilno", dodala je.

Kaže da su svi kapaciteti u bolnici na raspolaganju za potrebe prijema i zbrinjavanja unesrećenih stanovnika Jablanice. "Zaposlenici neće napuštati svoja radna mjesta do daljnjeg, a povukli smo i sve koji su bili slobodni iz dežurstava", rekla je Duranović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.