Fašizam pobjeđuje: Pogledajte kako je zastupnica u Knessetu čašom vode ugasila žestoku raspravu

JUČER je tijekom zasjedanja Odbora za obrazovanje, kulturu i sport izraelskog parlamenta kamerama zabilježen nesvakidašnji incident.

Naime, zastupnica Anastassia Michaeli je burnu raspravu s političkim neistomišljenikom Ralebom Majadeleom okončala tako što mu je u lice sasula čašu vode.

Rasprava se vodila oko poduzimanja disciplinskih mjera protiv direktora jedne škole koji je djecu odveo na marš za ljudska prava u Tel Avivu. Zastupnica Michaeli je taj čin vidjela kao napad na državu, baš kao što je takvim ocijenila i Majadeleovo ponašanje, kada je stao u obranu direktora škole.

"Vi ste marširali protiv države", viknula je Michaeli na Majadalea koji joj je odgovorio da "ušuti i da ga prestane prekidati dok govori". Zatim je nastavio govoriti kako neće dopustiti da fašizam pobijedi u Izraelu.

Dok je Majadele nastavio razglabati, Michaeli je počela kupiti svoje stvari s namjerom da napusti sjednicu. Međutim, bila je toliko iznervirana da je, prije negoli je napustila dvoranu, prišla Majadeleu, nalila čašu vode i istresla je njemu u lice.


"Sram te bilo!", kazala je Michaeli i odjurila iz dvorane. Fašizam je pobijedio, ali samo u prvom činu. Dan poslije, etički odbor Knesseta suspendirao je Michaeli na mjesec dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.