Fico: Vjerojatno je da će rat u Ukrajini uskoro završiti. Očekujem sutra neku naznaku

Foto: EPA

Slovački premijer Robert Fico smatra kako postoji velika vjerojatnost da će rat u Ukrajini uskoro završiti, navodi slovačka novinska agencija TASR. 

"Velika je vjerojatnost da će rat u Ukrajini završiti u kratkom roku. Očekujem sutra neku naznaku jer se iznenada pojavljuje tema o pozivanju Ukrajine u NATO", kazao je Fico parlamentarnom odboru.

Zelenski stiže na summit Europske unije

Fico će sutra sudjelovati na summitu Europske unije. Tamo će biti i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, koji je pozvan da europskim čelnicima obrazloži svoj Plan pobjede. 

Inače, Zelenski je danas u parlamentu svoje zemlje prvi put objavio detalje Plana pobjede. Plan uključuje pet točaka: poziv za članstvo u NATO-u, obrambeni aspekt, nenuklearno odvraćanje od ruske agresije, ekonomski aspekt i poslijeratnu sigurnosnu arhitekturu. Tri dodatka planu ostala su povjerljiva, ali su podijeljena sa zapadnim partnerima.

Fico je u više navrata govorio da će blokirati ulazak Ukrajine u NATO dok je na čelu vlade Slovačke. Otkako je prošle jeseni pobijedio na izborima, preokrenuo je politiku prethodne vlade o pružanju materijalne potpore Ukrajini u njezinom ratu s agresorskom silom i umjesto toga obećao da njegova vlada neće poslati "nijedan metak" Ukrajini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.